реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Ягідне відновлять комплексно

Це село біля Чернігова чи не найважче пережило російську окупацію – про катівню, в яку перетворили підвал школи, знають всі. Але, крім цього пережитого всім селом жаху, додається ще й руйнація жител. Тому надією на відродження стало рішення Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури включити Ягідне в число шести сіл, які будуть комплексно відновлені.

Заступниця голови Агенції Вікторія Іванова ознайомила з планом мешканців села. План передбачає чотири етапи і розрахований до кінця 2025 року.

За словами фахівців, відновлення житла селянн входить до найбільшого першого етапу. Нині у планах — ремонт 117 будинків (заміна покрівлі, вікон та вхідних дверей, утеплення). На другому етапі проводитиметься повна реконструкція вулиць, а вже на третьому та четвертому — будівництво музею та громадської будівлі з облаштуванням місцевого парку.

Як розповів перший заступник начальника обласної військової адміністрації Костянтин Мегем, дякуючи добробату, у Ягідному вже проведені колосальні роботи. Крім того, завдяки матеріалам, які надали латвійські партнери, триває будівництво 7 будинків на місцях зруйнованих. Роботи тут не зупинятимуться. Обласна адміністрація готова підтримати і комплексний план відновлення Ягідного.

Фото з сайту Чернігівської ОВА



Теги:відбудова Чернігівщини, Ягідне, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar