реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Міністерка закордонних справ Канади на Чернігівщині

Мужнім народом назвала українців міністерша закордонних справ Канади Мелані Жолі після відвідання сумно знаменитого підвалу- катівні у Ягідному біля Чернігова, де російські окупанти тримали в полоні ціле село.

«Щиро вдячна людям, які пережили жахи окупації, за мужність спускатися туди і розповідати. Це ще одне підтвердження того, що українці – незламна нація, - зазначила пані Міністерка. – В Україні я вчетверте, однак на півночі – вперше. Попри обставини, все ж щаслива тут бути. Тут є щось рідне моєму серцю, адже народилася на півночі Канади».

«Одним з перших, хто відгукнувся на наші проблеми навесні минулого року, був Фонд «Партнерство за сильну Україну», який фінансується зокрема і Урядом Канади. Спільно ми змогли відновлювати житло, медичні, соціальні, освітні заклади; громади отримали низку спеціалізованої техніки. Фонд переймається і безпековими питаннями – плануємо встановлення нової системи оповіщення в Чернігові», - сказав начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус, що супроводжував високу гостю.

Вони спільно оглянули також пошкодження, завдані російськими окупантами у Чернігові та вшанували пам’ять героїв російсько – української війни біля стели на центральній площі.

Міністерка закордонних справ Канади сказала, що найближчим часом організує візит представників бізнесу Канади, зокрема, до прикордоння. Бо в країну, яка так відчайдушно бореться, необхідно інвестувати і це розумні вкладення. До речі, три громади області долучилися до ініціативи «Інклюзивне відновлення за лідерства громад», яку реалізує канадський проект SURGe.



Теги:широка війна, Ягідне, Україна - Канада, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar