реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У краю є надійний друг - Латвія!

Саме так висловився начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус з нагоди чергового візиту в область Надзвичайного і Повноважного Посла Латвійської Республіки Ілгварса Клява.

Свій робочий візит латвійська делегація розпочала з села Ягідного. Тут завдяки будматеріалам, які надала Латвія, триває ремонт семи будинків, пошкоджених під час активних бойових дій минулого року. Побували латвійці і на Чернігівському навчально-виробничому підприємстві Українського товариства глухих, приміщення якого також допомогли відновити.

За словами пана посла, подальша підтримка області ставатиме лише потужнішою: бюджет Латвії прийнятий, частка відповідної фінансової допомоги там закладена. Як повідомили в Чернігівській ОВА, на зустрічі посла з начальником Чернігівської ОВА В'ячеславом Чаусом йшлося про нові ініціативи латвійської сторони. Акцент - критична інфраструктура, зокрема дитсадки.

"Пояснення такої зосередженості на дитячих садочках просте: щоб батьки могли працювати, вони повинні мати можливість прилаштувати дітей", - зауважив начальник ОВА і додав, що весь перелік об'єктів та необхідна інформація щодо них буде надана, щоб партнери самостійно визначилися з фокусом уваги та допомоги.

Делегація ознайомилася з масштабами руйнувань об'єктів, на відбудову яких також можуть бути спрямовані кошти. Серед них - Киїнський заклад дошкільної освіти, який спільними зусиллями міжнародних організацій та фондів частково відновлений. Тут замінено пошкоджені вікна та вхідні двері, дах (плюс утеплення), відремонтовано систему опалення. Щоб у садочок знову пішла малеча, потрібні ремонт та утеплення фасаду, внутрішні роботи.

Оглянули і ще один потенційний об'єкт - поліклінічне відділення Чернігівської центральної районної лікарні. Як зазначив генеральний директор закладу Дмитро Руденко, проект, що передбачає роботи на 24 мільйони гривень, уже виготовлений (покрівля, несучі стіни третього поверху, вікна). Після їх виконання можна братися за другий етап - внутрішні роботи, а це майже 300 мільйонів гривень.
"Голос України"



Теги:Україна- Латвія, відбудова Чернігівщини, Чернігівська ОВА, Ягідне


Читайте також



Коментарі (0)
avatar