реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Із записок юної пенсіонерки

Цей день настав... Сьогодні вперше їхала безкоштовно. Пенсіонерський 11-й тролейбус був ущерть заповнений бабусями і дідусями. Кондукторка в синьому жакеті явно нудьгувала, до мене, насторожено зиркаючої у її бік, навіть не підійшла.

На одній із зупинок до салону заскочило троє приємних для погляду юнаків. Бабусі відверто замилувалися молодими обличчями. Їх очі в розкриллях зморщок засяяли. Кондукторка стрепенулася і граційно продефілювала салоном, тримаючи сумочку з монетами і валідатор так ефектно, як брендовий аксесуар з весняної колекції Prada. Хлопці чемно заплатили їй за проїзд.

Я думала про те, чого їх занесло у переповнений тролейбус, який проворно обганяють напівпорожні автобуси. Може у студентів сьогодні акція "Порадуй пенсіонерку"?? Тобто, найкрасивіших парубків звільнено від занять і вони цілий день катаються в громадському транспорті на втіху бабусям.

На зворотному шляху картина в салоні тролейбуса нічим не відрізнялася від вранішньої. Тільки без хлопців. Більшість пасажирів була в окулярах і з паличками. А я - ні. Тому, коли кондукторка в жилеті шафранового кольору погукала: "Дівчино, у вас є квиток?", я з готовністю озирнулася, стискаючи в руці пенсійне посвідчення і збираючись повідомити, що в мене студентський.

Та зверталися не до мене. Кілька дівчаток з довгим волоссям і короткими спідничками тішили погляди дідусів. Щоправда, недовго, через зупинку випурхнули на вулицю під весняне сонце, яке ненадовго пробилося крізь хмари. Тому я не встигла вирішити: у них з хлопцями спільна акція чи окремі?

Відверто кажучи, я так і не збагнула таїну, якою переймається більшість населення:чого пенсіонерам не сидиться вдома і куди вони їдуть у час "Пік". Я, приміром, поспішала у справах. А чого і куди зібралася решта чернігівців срібного віку, - просто не уявляю.

А взагалі, у мене є кілька запитань до старших колег-пенсіонерів. Чи нас поділяють на категорії за віком? Нуу, там - юні, зрілі, вічномолоді? І ще одне: бачила як продавчині на базарі обмахують виручкою за перший проданий товар усе розкладене на прилавку.Тож хотілося б дізнатися що чи кого має обмахувати людина, яка одержала першу пенсію? Жіночку-консультанта в Пенсійному Фонді, начальника на останній роботі чи
найближче відділення банку?

Напевне, я не єдина пенсіонерка, яка зіткнулася з такою ситуацією, коли хитромудрий чоловік раптом заявляє: пенсіонерам, мовляв, вихідних “не положено”. Якщо раніше я брала недільний день під різного роду писанину та чтиво, то тепер усі дні тижня потрапляють під графу “заслужений відпочинок”. І щоб ти не робила - хоч з каструлями-чавунцями, хоч з сапою чи ганчіркою - ти відпочиваєш “по умолчанію”. Нащо тобі ще вихідний? Ну і
який вагомий аргумент обрати - сковорідку чи граблі?

І останнє, не менш важливе: що треба тримати під подушкою, аби пенсії регулярно і відчутно підвищували: лавровий лист, гілочку герані чи барбовал? Напевне, останнє, так? Людина, яка добре виспиться, має підвищений рівень доброзичливості і понижений - буркотіння. Перевірено на власному досвіді

Євдокія ТЮТЮННИК



Теги:громадський транспорт, Євдокія Тютюнник, пенсіонери


Читайте також



Коментарі (0)
avatar