реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Імена катів з карти України – геть, це не обговорюється

15 травня у Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили» під час національного меморіального заходу вшанування пам’яті жертв політичних репресій Президент України. Верховний головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко заявив: «Імена катів з карти України – геть, це не обговорюється. А от яку назву обрати громада має вирішити сама, бо це є її майбутнє. Єдине застереження – не повертатися до імперських найменувань. Я не дозволю, щоби карту України знову заплямували новоросійськими топонімами».

Він нагадав загальновідомий факт, який досі чомусь неусвідомлений деяким людьми, тим більше якщо вони посадові особи: «Гібридна війна завжди починається з ідеологічного наступу. Грубій військовій силі зазвичай передує так звана soft power (м’яка сила). Перш ніж цілити в тіла, вбивають душу. Маємо завершити декомунізацію, бо це є питанням української національної безпеки. Рівно як і нашої відповідальності за майбутнє, і морального обов’язку перед мільйонами і мільйонами українців, винищених більшовизмом».

Отже, успішне і вчасне завершення декомунізації є питанням національної безпеки України. Будь-який саботаж, зволікання в його проведенні має розглядатися саме під таким кутом зору.

Сергій БУТКО, Український інститут національної пам’яті



Теги:перейменування, декомунізація, гібридна війна, Биківня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar