реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Ігор Курган вже поставив пам'ятник Мономаху

Перша Міжнародна будівельна компанія є флагманом будівельної галузі нашого міста. Справи рук її працівників щодня милують око городянам та гостям Прилук, адже це – обличчя міста: оновлені площі, реконструйовані та благоустроєні центральні парки, відремонтовані історичні будівлі. Роботи будівельникам ПМБК вистачає завжди. І сьогодні компанія сповнена планів на нові проекти та поспішає завершити те, що уже розпочали. А це, перш за все, – благоустрій території біля пам’ятника Володимиру Мономаху та спорудження арки, що вінчатиме вхід в історичну зону з вулиці Соборної.
Напередодні професійного свята будівельників газета «В двух словах» зустрілася з генеральним директором Першої Міжнародної будівельної компанії Ігорем Курганом, аби з перших вуст дізнатися про буденність та перспективи підприємства.

- Ігоре Миколайовичу, ось уже кілька років поспіль на День міста Перша Міжнародна будівельна компанія радує прилучан дивовижними архітектурними сюрпризами, втіленими коштом мецената Юрія Коптєва. Чи продовжиться ця традиція на цьогорічний День міста?
- Дійсно, у вересні на День міста буде відкрито шосту частину загального проекту під назвою «Центральна площа і паркова зона», що реалізується у Прилуках Першою Міжнародною будівельною компанією за кошти Юрія Коптєва. Це, зокрема, територія біля пам’ятника Володимиру Мономаху.

Сам монумент вже встановлено на новому фундаменті з червоного капустянського граніту – такого ж, який використаний в оздобленні усієї центральної частини Прилук. Територію біля пам’ятника викладено тротуарною плиткою, вже поклали три тисячі квадратів. Тепер займатимемося благоустроєм – найближчим часом встановимо ліхтарі та лавочки, аби на День міста подарувати прилучанам нове затишне місце для відпочинку. У перспективі неподалік пам’ятника будуть збудовані амфітеатр та майданчик для проведення місцевих заходів. А також відкриється музей Православ’я – у приміщенні, де зараз працює Центр науково-технічної творчості молоді. Залишається вирішити питання з перенесенням цього закладу до іншого приміщення.

- Найближчим часом у Прилуках з’являться нові пам’ятники?
- Так, біля Прилуцького краєзнавчого музею на День міста плануємо відкрити пам’ятник його засновнику та першому директору Василю Маслову. Він стоятиме на благоустроєній території перед фасадом музею. Пам’ятник уже готовий, його автор – скульптор Олег Радзєвич (Прилуки вже прикрашає монумент Іоасафа Бєлгородського його роботи).

У задумах Юрія Коптєва планується встановлення у Києві пам’ятника українському театральному режисеру, народному артисту Сергію Данченку. Скульптор Володимир Чепелик уже почав роботу над його створенням.

- А як ідуть справи з будівництвом арки біля Стрітенського собору в історичній зоні Прилук?
- Її кладка вже практично завершена. Але ще залишається чимало роботи: обкладатимемо стіни арки піщаником, зводитимемо гранітні колони.

- Чи готуються якісь архітектурні зміни на вулиці Коптєва?

-- Зміни там нещодавно відбулися: на будинках уже розміщені таблички з новою назвою вулиці двома мовами. Зараз готуємо проект зі зміни фасаду вулиці. Автор цього проекту – архітектор Костянтин Іванов (свого часу – головний архітектор Прилук). Планується, що вулиця Коптєва у перспективі буде пішохідною зоною, з фонтанами. Після розроблення та затвердження проекту його буде презентовано у Прилуках у форматі 3D.

- Ігоре Миколайовичу, чи є у планах ПМБК житлове будівництво?
- Поки житловим будівництвом компанія не займається, але на майбутнє плануємо будувати у Прилуках соціальне житло.

- Хто працює у Першій Міжнародній будівельній компанії?
- Загалом у нас трудиться близько 40 працівників, всі вони – фахівці своєї справи. Сьогодення вимагає постійно навчатися, опановувати нові технології й удосконалювати те, що знаємо. Адже професія будівельника стара як світ, і в той же час – сучасна. Робота наша – не з легких.

Користуючись нагодою, хочу привітати працівників Першої Міжнародної будівельної компанії, а також усіх будівельників України та Прилук з професійним святом – Днем будівельника. Бажаю здоров’я, добробуту, життєвих гараздів, своєчасно і в повному обсязі оплати виконаних робіт замовником, що на сьогодні є найболючішим питанням у будівній галузі.

Людмила СМИК, м. Прилуки



Теги:Будівництво, Прилуки, Мономах, Ігор Курган, Коптєв


Читайте також



Коментарі (0)
avatar