реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Голова ОВК від КПУ у Чернігові перешкодив членам комісії ознайомитися з виборчими документами

Голова окружної виборчої комісії №205 у м. Чернігів, комуніст Валерій Солдатов в черговий раз здивував різноманітністю у порушенні Закону України «Про вибори народних депутатів».

20 вересня 2012 року він на засіданні ОВК під час розгляду питання про порядок жеребкування щодо кандидатур до складу дільничних комісій відмовився надати інформацію про стан внесення і перевірку подань кандидатур членів ДВК від суб’єктів виборчого процесу. Нагадаємо, що термін внесення таких подань закінчився ще о 24 год. 18 вересня 2012 року.

Більше того, Валерій Солдатов самовільно опечатав шафи, де повинні начебто зберігатися подання, паперовою стрічкою і написом «19 вересня 2012 року 0 год. 20 хв.» за власним підписом і печаткою ОВК № 205.
Цей голова ОВК категорично відмовив членам окружної виборчої комісії №205 ознайомитися з цими поданнями, проігнорувавши навіть письмові вимоги колег.

Як відомо, відповідно частини першої статті 13 та пункту 4 частини сьомої статті 36 Закону України Закону України «Про вибори народних депутатів» підготовка і проведення виборів депутатів здійснюються публічно і відкрито, а член виборчої комісії має право безперешкодно знайомитися з документами виборчої комісії, членом якої він є.
Член ОВК від Української народної партії Сергій Соломаха кваліфікував такі дії голови окружної виборчої комісії №205 у м. Чернігів В. Солдатова як грубе порушення статей 13 і 36 Закону щодо публічності і відкритості виборчого процесу у діяльності виборчих комісій.
Крім того, категорична відмова голови ОВК Солдатова В.В. відкрити для публічного огляду подання викликає сумніви в наявності у приміщенні окружної комісії 20 подань на членів ДВК в паперовому вигляді, які відповідно до записів Журналу подань отримала секретар ОВК у період з 21 год. 20 хв. по 23 год. 34 хв. 18 вересня 2012 року.

Свою позицію член ОВК від Української народної партії Сергій Соломаха виклав у вигляді Окремої думки до протоколу № 5 засідання ОВК № 205 від 20 вересня 2012 року.

Чернігівська прес-служба партії «Наша Україна»





Коментарі (0)
avatar