реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Голодомор: виконавці

У рамках вшанування жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років, 24 листопада 2016 р. о 10.00 у великій залі Чернігівської районної державної адміністрації відбудеться презентація книги чернігівських істориків, співробітників Українського інституту національної пам’яті Сергія Горобця і Сергія Бутка «Хроніки війни більшовиків з українським народом. Голодомор 1932-1933 років на Чернігівщині: виконавці злочину».

Ідеологи та організатори Голодомору-геноциду 1932-1933 рр., як і всієї політики комуністичного тоталітарного режиму, творили свій злочин, спираючись на цілий апарат насильства: партійні і радянські органи, карально-репресивні служби, армію і активістів на місцях.

Їх ретельно підбирали з різного роду асоціальних елементів, покидьків, злочинців, алкоголіків і наркоманів. При цьому системно звільнялися від романтиків і ідеалістів, що повірили у брехливі гасла та пропаганду комуністів. Від всіх тих, хто не до кінця втратив совість, співчуття, людяність. Тобто відбувалася цілеспрямована селекція: потрібні кадри вишукували, вирощували і використовували.

Автори на прикладі подій 1932-1933 років у Чернігівському та сусідніх із ним районах намагалися показати походження, поведінку місцевого комуністичного активу, спротив населення злочинній політиці. Книга побудована на нових архівних матеріалах з фондів Державного архіву Чернігівської області, які до останнього часу залишалися невідомими широкому загалу.



Теги:Чернігівська РДА, Сергій Горобець, КПРС, Голодомор, Сергій Бутко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar