реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Гарячі фінські націоналісти

Партію "Справжніх фінів" (фінською - Perussuomalaiset) підтримує вже 17,0% населення країни. Такі результати опитування громадської думки, проведеного на замовлення телеканалу МТВ-3, повідомляє yle.fi.

За останній місяць популярність націоналістів зросла на 0,8%, а якщо порівнювати з жовтнем 2010 року – на 4,5%. Зростання рейтингу націоналістів триває вже понад рік, що змусило лідера поки найпопулярнішої "Коаліційної партії" Юркі Катайнену визнати голову "Справжніх фінів" Тімо Сойні як одного з кандидатів на пост прем'єра після парламентських виборів 17 квітня.

За його словами, зараз у Фінляндії чотири реальні кандидати на посаду прем'єр-міністра, погляди яких відносно схожі.

Рейтинги партій Фінляндії у лютому 2011 року:
Національна коаліційна партія - 19,8%
Партія центру - 19,3%
Соціал-демократична партія - 17,3%
Справжні фіни - 17,0%
Зелена ліга - 9,2%
Лівий альянс - 7,3%
Християнські демократи - 4,3%
Шведська народна партія - 4,0%

Довідка: Справжні фіни - (фін. Perussuomalaiset, швед. Sannfinländarna) політична партія в Фінляндії, заснована в 1995 році. Стоїть на націоналістичних позиціях, критично ставиться до Європейського Союзу і НАТО, вважає, що Фінляндія не має залежати від впливу ззовні і здатна самостійно побудувати соціальну державу загального добробуту.

Партія вважає за необхідне скоротити навалу мігрантів і обмежити імміграцію. Політика щодо іммігрантів сформульована за принципом: "До чужого монастиря зі своїм статутом не ходять" (фін. Maassa maan tavalla) - адаптація мігрантів має відбуватися шляхом позбавлення фінансової підтримки на збереження їх культури.

Приблизно третина громадян, які підтримують партію Справжніх фінів, заробляє понад 50 000 євро на рікUgraina




Теги:Фінляндія, націоналісти, праві сили


Читайте також



Коментарі (0)
avatar