реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Футбольна “Десна” пересохла…

Професійна футбольна ліга виключила чернігівську “Десну” з чемпіонату України у першій лізі, водночас заборонивши їй виступи і у другій лізі, тобто вилучила клуб загалом з професійного футболу. Причиною стало те, що команда не пройшла атестацію. Такий неприємний подарунок місто і тисячі любителів спорту отримали якраз в ювілейний рік “Десни” — цього року команді виповнилося рівно 50.

До кризи йшло всі останні роки. Восени 2007 року новим власником команди став банкір з Києва Олексій Савченко. Футбол, популярний клуб йому згодився для розкручування популярності, для політичного піару, як і створена ним громадська організація “За Чернігів”. Водночас і міська влада кинула команду напризволяще. Савченко вже давно не президент клубу, він у столиці, в бізнесі. Після цього власники клубу мінялися не раз. Але ситуація не ставала кращою.

Команда ледве завершила черговий чемпіонат України в першій лізі, хоч й зайняла непогане 8 місце серед 18-ти клубів. Але виникла значна заборгованість гравцям, загалом працівникам клубу по зарплаті. Дійшло до того, що команда не виїхала на один з попередніх матчів. Під загрозою зриву був і останній матч чемпіонату на своєму полі. Якби команда не вийшла і на другий матч турніру, її взагалі б з ганьбою зняли з чемпіонату.

Врешті борги частково погасити і матч відбувся. Але все одно завершилося “вильотом ” з професійного футболу.

Все це дуже прикро, враховуючи велику популярність футболу, команди “Десна” в місті. Шкода, що лихоманка, яка триває довкола клубу вже не один рік, заважає навіть гідно відзначити цей ювілей. А “Десна” ж дала українському футболу чимало талановитих майстрів. Але зараз не до ювілеїв. Бо питання стоїть інакше: чи існуватиме взагалі професійний футбол ва Чернігові?

Петро АНТОНЕНКО.




Теги:Петро Антоненко, команда Десна, ювілей Десни, Футбол


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Футбол это круто, а особенно круто выигрывать деньги на любимом матче. Правда говоря не всегда стоит доверять любимой команде, а надо уметь анализировать предыдущие успехи той или иной команды. В таких ситуациях я использую эту таблицу https://fanday.net/italy-seria-a, которая мне очень часто помогает.
avatar