реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Футбол: «Десна» перемагає, Кожем’яченко забиває!

Пропонуємо відзначити 50-річчя улюбленої команди

Рівно 50 років виповнилося головній футбольній команді області — чернігівській «Десні». Позаду славна історія, чимало чудових імен, які дала нашому футболу команда. Але ювілей виявився не святковим. Пертурбації останніх років з усе новими власниками клубу, які не так дбали про спорт, як про свій піар на спорті, призвели до того, що команду було виключено з першої ліги чемпіонату України і ледве не з професійного футболу взагалі.

В останній момент команду вдалося зареєструвати для участі в другій лізі, цьому третьому (після прем’єр-ліги й першої ліги) дивізіоні українського професійного футболу. Що ж, вже не вперше «Десна» опиняється там, звідки не раз пробивалася до першої ліги. Таке завдання стоїть і нині. Виконати його непросто, адже команду весною полишили, через невідомість, майже всі гравці, і її довелося знову збирати «по крихтах».

Але «Десна» знову радує вболівальників. Виступає команда в групі А ліги. Тут 12 клубів, які ведуть боротьбу за путівку до першої ліги. Завершилося перше коло. Але Федерація футболу вирішила провести в другій лізі восени ще три тури другого (весняного) кола.

Останній матч «Десна» виграла на виїзді в одного з лідерів — ФК «Миколаїв» — 3:1. Тепер у нашої команди 24 очки, стільки ж — у ФК «Суми». Попереду — лише три клуби, лідирує «Енергія» з Нової Каховки — 29 очок. Так що відрив невеликий. Деснянці можуть скоротити його в останньому матчі осені: в суботу, 23 жовтня, вони приймають на стадіоні ім. Гагаріна в Чернігові «Рось» із Білої Церкви. Отже, вболіваймо за «Десну»!

Тим більше, що в команді є справжня наша зірка — вихованець чернігівського футболу, улюбленець місцевих уболівальників Олександр Кожем’яченко. Непросто складалася його спортивна доля в останні сезони. З вини деяких тренерів він змушений був сидіти в запасі. І ось Олександр знову чудово заграв уже в оновленій «Десні». Сашко забиває в кожному матчі, причому його голи часто стають вирішальними. Загалом же Олександр у цьому турнірі вже забив 10 м’ячів і є лідером у змаганні бомбардирів. Нагадаємо також, що Олександр Кожем’яченко є кращим бомбардиром «Десни» за всі роки незалежної України. А недавно йому підкорилася ще одна вершина: перейшов рубіж у 100 забитих за команду м’ячів, і недалеко вже до рекорду — стати кращим бомбардиром за всю півстолітню історію клубу.

***

У цій же групі А виступає і друга професійна команда Чернігівщини — «Єдність» із села Плиски Борзняського району. У неї зараз 20 очок, йде на 7-му місці. 23 жовтня команда приймає вдома «Верес» з міста Рівного.

* * *
А щодо ювілею «Десни», то численні вболівальники пропонують усе-таки відзначити 50-річчя команди. І саме цього року: ще не пізно, рік же ювілейний. Найкраще — великим святом на стадіоні з матчем улюбленої «Десни» і зірок українського футболу багатьох років і десятиліть. Наш клуб вартий цього!

Петро АНТОНЕНКО




Теги:команда Десна, ювілей Десни, Футбол, Кожемяченко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Вперед Десна!!!!!!! МИ ВСІ ЗА ТЕБЕ!!!!!!!
avatar