реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Чернігівщина: підсумки футбольного сезону

На розширеному засіданні виконкому Чернігівської обласної федерації футболу розглянуто підсумки змагань, які проводилися 2011 року під егідою цієї організації.

Звання чемпіона Чернігівщини, тобто переможця турніру у вищій лізі, вчетверте поспіль виборола «Єдність-2» із села Плиски на Борзнянщині. Вшанування чемпіонів відбулося під час відзначення 10-річчя ФК «Єдність» у Плисках.

Найбільшого прогресу добилася чернігівська ЮСБ. Коман¬да, з якою плідно працює В. Постовий, вперше виборола медалі обласної першості й одразу срібні. Торік команда була сьомою. На третьому місці нині — ФК «Полісся» з Добрянки. Гравець команди Олександр Цупрунов із 16-ма голами виграв змагання бомбардирів обласної першості, а граючий тренер Валентин Круковець, ще не так давно один з лідерів і капітан «Десни», який забив 12 м’ячів, посів другу позицію. В осінніх матчах у складі молодої добрянської команди виходив на поле й Сергій Коваленко, вихованець чернігівського футболу, котрий зовсім юним «засвітився» в резерві італійського «Ювентуса», а потім виступав за бельгійські «Стандард» (Льєж), «Локерен», «Руселаре», українську «Волинь» (Луцьк), білоруські «Торпедо» (Жодіно) та «Бєлшину». Закінчивши дитячу футбольну академію в Донецьку, почав грати у ФК «Полісся» Максим Ча¬ус, син президента футбольного клубу Івана Чауса.

Майже до фінішу претендували на «бронзу» й авангардівці з Корюківки. У сезоні-2011 вони вперше вибороли Кубок області. Цікаво, що «Авангард» був єдиним учасником чемпіонату, який виступав у ньому ще в радянські часи.

У першій лізі чемпіонату області 14 команд були розділені на північну й південну зони. Переможцями стали «Маяк» із Лихачова Носівського району і «Технікум» (Сосниця). Вони здобули путівки до вищої ліги.

У чемпіонаті ветеранів узяли участь 8 команд. Чемпіон — чернігівська «Десна», яка у двораундовому поєдинку за перше місце перемогла прилучан.

Петро АНТОНЕНКО



Теги:Петро Антоненко, Футбол, Чемпіонат області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar