реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«Фронт Змін» вимагає повернення владних повноважень радам та звітів керівництва області.

Ярослав Демченков, депутат Чернігівської обласної ради від «Фронту Змін», звернувся до Чернігівської обласної ради з вимогою повернути владні повноваження обласної ради делеговані обласній державній адміністрації та закликав губернатора Чернігівської області прозвітуватись за роботу обласної державної адміністрації.
Аргументуючи свою вимогу, депутат зауважив, що «без керування бюджетом регіону обласна рада не зможе виконати покладену на нею Конституцією України функцію забезпечення управління містами та селами, займатися розвитком громади».
Ярослав Демченков критично поставився до роботи обласної державної адміністрації, яка вже багато років очолюється Володимиром Хоменко. Депутат закликав керівництво обласної державної адміністрації та посадових осіб органів місцевого самоврядування зробити публічні звіти про свою діяльність. Адже це пряма норма Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно якої органи та посадові особи місцевого самоврядування є підзвітними, підконтрольними і відповідальними перед територіальними громадами. Тому, «обрані громадою депутати «Фронту Змін», вимагають надати детальний звіт про діяльність органів місцевого самоврядування за 2010 рік, а також проінформувати населення про виконання програм соціально-економічного, культурного розвитку та місцевого бюджету», сказав Ярослав Демченков.
Демченков також закликав на найближчій сесії визначити причини незадовільного розвитку сільського господарства та тваринництва у області, зокрема питання неефективного використання сільськогосподарських земель, та запропонував підготувати пропозиції щодо першочергових дій для суттєвого розвитку сільськогосподарської галузі у наступному році. Чому так відбувається, що найкраща земля просто «стоїть»? Чи не злочин це проти селян Чернігівщини та народу України?
«Відбувається моральне та фізичне зношення села, його деградація» – наголосив депутат.



Теги:Чернігівська обласна рада, Фронт змін, Демченков


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ага, приїхав хлопчик з Києва і каже нашим дядькам, що "земля стоїть". демагогія просто.
avatar