реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Козелецька райрада: у холоді, але за інтереси олігархів

Районна рада складається з 86 депутатів, на початку засідання оголосили, що у залі присутні 57 депутатів, після розгляду 10 з 53 питань порядку денного кількість депутатів у залі зменшилась орієнтовно до 40 осіб, а щоб рішення ради було легітимне його повинні підтримати 44 депутати ради.

Після 2-х годин роботи сесії низка депутатів районної ради звернулася до голови з проханням оголосити перерву та здійснити перереєстрацію депутатів, голова відмовив депутатам. Лічильна комісія не працювала, питання на голосування ставилося без реального підрахунку голосів, все відбувалося за принципом «проти є?». Як депутат обласної ради, я звернув увагу головуючого, що є порушення регламенту та принципів роботи ради, але моє звернення було проігноровано.

У відповідь на вимоги порахувати реальну кількість депутатів у залі, щоб встановити легітимність сесії та розуміючі, що засідання сесії неправомочне, депутати провладних партій та працівники райдержадміністрації почали кричали: «повторно збирати сесії немає часу та грошей, давайте швидше голосувати та розходитися».

Коли почали затверджувати технічну документацію з нормативно грошової оцінки землі жоден з депутатів не отримав цієї документації. Доповідач стисло інформував депутатів про суть проекту рішення та головуючий ще швидше ставив його на «голосування».

Під час розгляду питання про затвердження вартості землі, яку райдержадміністрація вже надала у оренду Березкіній Ірині Олександрівні (члену родини народного депутата України Березкіна Станіслава Семеновича, обраного у Кіровоградській області від Партії регіонів), а саме 100 га землі Остерської міської ради та 385 га землі Євминської сільської ради для ведення фермерського господарства я звернув увагу депутатів, що попередньо земля бралася для засіву зерновими, а наразі її планують використовувати під качину ферму на 10 мільйонів голів.

Голова райдержадміністрації подав знак своїм підлеглим та у залі почався гул, мене почали ображати, наполягати щоб я сів та показав якісь документи. Я намагався продовжити та перейти до суті свого виступу, проте мене вже ніхто не хотів слухати. Єдине, що я зміг сказати, що громаду хвилює екологічний аспект та було б логічним, щоб орендар повідомив, яку ферму планує побудувати та які технології застосувати.

«Рада» прийняла рішення встановити орендну вартість всієї землі орендаря Березкіної – 4,7 млн. гривень з коефіцієнтом 4% (мінімальний коефіцієнт 3%, максимальний – 12%, так повідомили мені у районному відділі Держкомзему). Таким чином місцевий бюджет щорічно поповниться лише на 189 тисяч гривень.

Щоб я не заважав спокійно займатися «розподілом» землі навіть лунала пропозиція проголосувати за моє видалення із зали.
Більш цинічного, нахабного та безвідповідального акту проти своєї громади я ніколи не бачив. Бажання депутатів вислужитися перед головою райдержадміністрації та швидко повернутися до своїх справ сьогодні перейшло всі межі.

Після того, як я покинув залу засідань швидкоруч були прийняті всі рішення та сесію закрили.

Знаючи про реальний стан справ з прийняттям рішень у районі мешканці Остра та Євминки навіть не захотіли приїхати до районної ради, щоб відстояти свої права, бо вони не вірять, що їх хтось почує.

Така історія, друзі…

Ярослав ДЕМЧЕНКОВ,
депутат Чернігівської обласної ради.



Теги:Березкін, Євминка, Козелець, Чернігівська обласна рада, Демченков


Читайте також



Коментарі (0)
avatar