реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Керівника охоронної інспекції звільнено за наполяганням головного регіонала і "фронтзмінівця"

Сесія Чернігівської обласної ради звільнила Мултанен В.В. з посади директора комунального закладу «Чернігівський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» Чернігівської обласної ради.

Це питання внесено було з ініціативи начальника Департаменту культури, туризму, національностей та релігії Чернігівської ОДА С.Мойсієнка. Та виконуючий обов'язки голови ОДА С.Журман в останній момент передумав і відкликав подання на сесію, запропонувавши натомість продовжити дію контракту з В.Мултанен. Тоді в атаку ринувся депутат обласної ради О.Нерета, який у Коропському районі приватизовує кілька гектарів землі і має проблеми з археологами, оскільки облюбована ним земля у Вишеньках - важливому для дослідників культурної спадщини.

На президії обласної ради позицію Нерети про звільнення незручної Мултанен ніхто не підтримав. Але на сесії головним звинувачувачем виступив керівник обласної споживспілки, головний регіонал області Анатолій Мірошниченко. Показова єдність регіоналів і "Фронту змін", від якого пройшов у раду О.Нерета!

За планом регіоналів посаду Мултанен має зайняти пані Замай, яка зараз є заступницею у того ж таки Мойсієнка. Вона не заважатиме дерибанити землю - ту, де кургани (а це якраз південь області для пана прилуцького Мірошниченка і не тільки), інші місця археологічних досліджень. Коло замкнулося... Регіонали піднімають пониклі було голови!

Іван ПОБИВАН



Теги:охорона культурної спадщини, пр, Чернігівська обласна рада, Фронт змін


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Боротьба з корупцією по-чернігівські
20 листопада 2014 року пройшло позачергове засідання Чернігівської обласної ради. Що ж таке позачергове вирішували "місцеві мужи"? Можливо де взяти гроші, щоб допомогти нашим військовим на сході, а можливо як допомогти біженцям з Криму? Або ще якісь питання, що хвилюють все суспільство. Все, но тільки не обласну раду Чернігова. В країні іде війна, валиться економіка, а на Чернігівщині продовжується дерібан землі. І хто ж заправляє нашим регіоном, якщо замість вирішення наболілих важливих питань, більшість засідання була присвячена звільненню Начальнику інспекції з охоронної спадщини Мултанен Валентини Володимирівни. І хто керував балом???? Ба, та це знайомі все обличчя - Нерета, Мирошниченко (до речі головний фінансіст Януковича по Чернігівській області)... Нагадаємо Мултанен очолює дану службу не один рік, відомий в Україні фахівець свого діла, ЗАВЖДИ ДІЄ ЗА БУКВОЮ ЗАКОНУ. А тут "нова стара влада" під маркою боротьбі з корупцією вирішили таким чином "порішати" свої проблеми, які постійно виникають при будівництві в зонах охорони культурної спадщини. Тому, що чомусь всі наші олігархі місцеві не хочуть будувати на околицях, а лізуть у самісінький центр, або відомі пам"ятники історії та археології, а за це, звичайно, за законом треба платити, а платити не хочеться, краще надавити на начальника інспекції і змусити закрити очі на те, що знищуються пам"ятники археології, іноді навіть всесвітнього значення. А тут непохитна Мултанен, яка захищає культурну спадщину України, не піддаючись ні на які пропозиції і погрози. А раз так, ми зробимо так. аби їй не подовжили контракт, і ще вил"ємо на неї відро бруду. І знову - хто керує бал - нере5та та мірошніченко. Що це таке два прислужники януковича продовжують нашому "новому" керівництву указувати, що робити, як робити і проти кого????? Звичайно, що у нерети губи розкатані на селище Вишеньки, де він гектарами захоплює землю, а приватизувати не може. А пан мірошніченко забудовує Прилуки і Ніжин, йому також не хочеться платити за збереження культурної спадщини. Навіщо їм спадщина України, якщо їхній бос живе в Росії і виявляється продовжує керувати Україною і Чернігівщиною зокрема??? Нічого не змінилосося ні в нашій країні ні на Чернігівщині зокрема... Чому, чи довго ми будемо терпіти всіх цих покидьків, які вирішили, що вони боги і мають вирішувати долю людей? Ось така вона боротьба з корупцією по-чернігівські - прибрати неугодних і продовжувати творити свої чорні справи....
avatar