реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Фіктивний «транзит»

Співробітниками Чернігівської митниці спільно з працівниками УБОЗ УМВС України в Чернігівській області виявлено порушення митних правил, що пов’язане з транзитними перевезеннями вантажів.

6 січня 2011 року поблизу митного поста «Сеньківка» був затриманий автомобіль марки «Мерседес», який слідував транзитом через територію України та направлявся з Угорщини до Російської Федерації. Згідно товаросупровідних документів, в автомобілі знаходилися косметичні засоби, приймальна телевізійна апаратура, комплектуючі до комп’ютерів у кількості 1722 місць загальною вартістю 182076,35 доларів США. Зваживши на критерії ризику, для здійснення ретельного переогляду автомобіль доставили до Чернігова. Як свідчить практика виявлення порушень митних правил, при переміщенні такої категорії вантажів частіше порушення полягають у невідповідності фактичного вантажу, даним про нього, що заявлені у товаросупровідних документах. Але цього разу все виявилось навпаки. Після комісійного відкриття вантажного відсіку автомобіля та причепу, співробітники митної варти митниці та працівники УБОЗу зафіксували відсутність заявленого у товаросупровідних документах вантажу. При цьому митне забезпечення не було порушене.
Подальшу перевірку здійснювали співробітники митниці. Для того, щоб з’ясувати обставини правопорушення були направлені запити до Тульської митниці, що значилась митницею призначення та Чопської митниці, через яку автомобіль в’їхав на територію України. У ході перевірки було встановлено, що в’їжджав в Україну водій з вантажем. Проте, за словами водія, вже на території України він залишав на деякий час автомобіль без нагляду. Після чого, не помітивши ніяких пошкоджень, прослідував далі. Спростовує його пояснення лист Тульської митниці, в якому повідомляється, що фірма, яка нібито є отримувачем вантажу, насправді не укладала контракту на поставку товару.
Співробітниками митниці порушено адміністративну справу за статтею 352 Митного Кодексу України за фактом приховування від митного контролю товарів на суму 1 449 528 гривень, шляхом подання документів, що містять неправдиві дані, щодо мети переміщення товару, а також одержувача та країни, до якої переміщувався товар.

Світлана СТРИЖАК,
головний інспектор зв’язків з громадськістю
Чернігівської митниці




Теги:Контрабанда, Фіктивний, Стрижак, область, митниця, Транзит, Чернігівська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar