реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Ферми беззахисні

В умовах стійлового утримання худоби актуальним стає забезпечення пожежної безпеки тваринницьких комплексів та протипожежного водопостачання у сільській місцевості.

Незважаючи на заходи, які вживаються працівниками Держтехногенбезпеки, кількість протипожежних недоліків в тваринницьких приміщеннях з кожним роком тільки зростає. Як наслідок, це призводить до виникнення пожеж, під час яких гине худоба, знищуються будівлі, грубі корми, господарствам завдаються значні матеріальні збитки.

З огляду на це, 10-11 грудня фахівцями Управління Держтехногенбезпеки і Територіального управління МНС у Чернігівській області здійснена рейдова перевірка стану забезпечення протипожежного захисту об’єктів тваринництва на території Козелецького та Бобровицького районів. Як з’ясувалось, в жодному з перевірених сільгосппідприємств не виконуються в повному обсязі вимоги пожежної безпеки. Тваринницькі приміщення не забезпечені в достатній кількості вогнегасниками, пожежні щити не укомплектовані протипожежним інвентарем, електрогосподарство занедбане і на протязі багатьох років не перевірялось на відповідність нормам безпечної експлуатації. Світильники не мають захисних плафонів, електрообладнання не очищується від пилу та павутиння. Крім того, блискавкозахист несправний або взагалі відсутній, дерев’яні конструкції горищ не оброблені вогнезахисним розчином.

Ще одна з проблем – стан забезпечення протипожежного водопостачання в сільській місцевості. Особливу стурбованість фахівців МНС викликає те, що більшість водонапірних веж у населених пунктах знаходяться в несправному стані. До того ж, в умовах низьких температур, пристрої для забору води пожежними автомобілями не утеплені, або ж взагалі відсутні.

Такий стан з вододжерелами може призвести до негативних наслідків під час гасіння пожеж в сільських населених пунктах, адже оперативно-рятувальні підрозділи витрачатимуть дорогоцінний час, долаючи по декілька кілометрів аби заправитися водою.

Враховуючи такий негативний стан забезпечення пожежної безпеки, працівниками Управління Держтехногенбезпеки в області вживаються заходи адміністративного впливу до керівників і посадових осіб сільгосппідприємств, забороняється експлуатація приміщень, дільниць електромережі, що знаходяться в пожежонебезпечному стані.

ТУ МНС та УДІТБ у Чернігівській області




Теги:Держтехнобезпека, пожежна безпека, тваринництво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar