реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

«Теля – як автомобіль…» -

-- стверджує консультант з Нідерландів Пітер ван Дорен. Він провів навчання спеціалістів на базі тваринницького комплексу фірми «Мілкі- ленд» у селі Красносільське Борзнянського району.

«Корова – це завод з виробництва молока, - говорив Пітер ван Дорен – А молочний бізнес – це все одно, що складати пазли». І один з головних – вирощування теляти так, щоб воно стало високодійною коровою.

Пітер ван Дорен є технічним директором групи комапаній «АгроВет Атлантик», експертом світового рівня по годівлі великої рогатої худоби. В його активі – майже 20-річний досвід розробки раціонів годівлі та управління великими тваринницькими комплексами з поголів’ям до 25 тисяч голів дійного стада.

Спеціалісти тваринницької галузі з Чернігівщини дискутували – коли можна давати телятам сіно (консультант радить з чотирьохтижневого віку), який зв’язок між приростом ваги теличок і високо продуктивністю корови, що буде з неї.

«Корова – це як автомобіль: який двигун поставите, такою і буде машина. Так і тут: якщо приріст ваги телички буде за 200 грам, то можете розраховувати на додаткові сотні кілограмів молока корови, яка виросте з телички» - вчив консультант.

А на тваринницькому комплексі у селі Стрільники Бахмацького району учасники семінару побачили як утримуються телята в маленьких будиночках від свого народження. Незважаючи на погоду.

До речі, їм вволю дають води, а годувати молоком нідерландський гість радить не менше трьох раз за добу. Адже якщо це робити один раз – молоко попадає в рубець і тварина хворіє.

Василь ЧЕПУРНИЙ

Офіційний прес- реліз групи компаній "АгроВест Атлантик" повідомляє:
- Семінар відвідали зоотехніки, ветеринари, фермери, керівники та власники господарств Чернігівської та Сумської області.

Семінар у Чернігівській області став пілотним заходом з циклу освітніх семінарів, запланованих групою компаній «Агровет Атлантик» на 2014 рік в рамках загальнонаціональної програми підвищення кваліфікації вітчизняних фахівців з ВРХ та свинарства.

Завдяки освітній програмі ГК «Агровет Атлантик» протягом 2014 року фермери з різних областей України отримають можливість обмінятися досвідом з провідними міжнародними експертами компанії, розширити свої знання, дізнатися про світові тенденції та застосувати отриману інформацію на практиці для досягнення найкращих результатів на своєму господарстві







Теги:тваринництво, утримання ВРХ, Красносільське, Борзнянський район, Стрільники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar