реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Єврейські розборки: Коломойський надав документи про Пнчука

НАБУ отримало документи, які Коломойський вважає доказами злочину колишнього президента і його зятя-мільярдера

Бізнесмен Ігор Коломойський передав до Антикорупційного бюро свої докази підкупу Леоніда Кучми та його зятя Віктора Пінчука. А також оприлюднив астрономічну для початку нульових суму хабара – $110 млн, яку співвласник групи «Приват» начебто сплатив екс-президентові за контроль над «Укрнафтою».

У проміжку між скандалами навколо плівок Мельниченка та записів Онищенка недооціненим залишився ще один політично-корупційний камінг-аут – минулорічні одкровення Ігоря Коломойського. Він озвучив їх у березні 2015 року на закритому засіданні спецкомісії Верховної Ради з питань приватизації, багатьох учасників якого спочатку здивував навіть сам факт візиту співвласника групи «Приват». Тоді бізнесмен, що більшість часу перебуває у Швейцарії, раптом приїхав до Києва і попросив депутатів слово, яке одразу перетворив на сповідь. Те, що розповів Коломойський, у Європі стало б інформаційною бомбою – парламентарі почули деталі корупційних домовленостей із привласнення вузьким колом бізнесменів держвласності на десятки мільярдів у змові з Леонідом Кучмою та його зятем, бізнесменом Віктором Пінчуком.

У першу чергу йшлося про незаконну приватизацію активів холдингу «Укррудпром», які сьогодні становлять значну частину капіталу першої десятки учасників рейтингу Forbes.

Водночас Коломойський також озвучив суми хабарів – $5 млн щомісяця, які він, начебто платив Кучмі та Пінчуку за привілейований доступ до державних ресурсів, а саме – за право контролю над найбільшою нафтовидобувною компанією країни «Укрнафтою». «Ми платили ці гроші, а крім цього платили дивіденди державі та податки. Але за право отримувати свої дивіденди нас змушували зі своїх дивідендів платити ще по п’ять мільйонів Пінчуку».

Відповідно до судової ухвали, яку напередодні було розміщено у судовому реєстрі, влітку цього року Коломойський надав у рамках кримінального розслідування, яке здійснює Національне антикорупційне бюро, документи, котрі вважає доказами цього злочину.Главком



Теги:Коломойський, Кучма, Пінчук, Укрнафта, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar