реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Україну захопили олігархи

Член Європейської рахункової палати Юган Партс (естонець) сказав дуже коротко про те, що всі ми відчуваємо і знаємо. Україна -- країна унікальна, бо в ній відбулося захоплення держави особами, яких усі називають олігархами. Юган Партс назвав і ціну цього захоплення -- мільярди доларів щороку.

Безперечно, у Європі немає іншої країни, в якій був би такий розрив між багатими і бідними, як в Україні. Цифри ВВП на душу населення: Україна -- 5 тис. дол., Польща -- 18 тис. дол., Естонія -- 23 тисячі. І це при тому, що Україна має набагато потужніший ресурс.

І починали названі країни практично з однієї точки у 1992 році. Усі так раділи 30 річниці Незалежності. Ми маємо свою державу, а яку -- справа десята. Ні, не десята, а перша. Це ганебна, несправедлива держава, в якій більшість позбавлена надії: старі не мають спокійної старості, а молоді -- жодних перспектив.

Та боротьба з олігархами, яку спостерігаємо нині, -- це гротеск. Свої правові інститути ми змінюємо вже 30 років. І всі ці зміни косметичні, бо не змінюють культури своєї поведінки самі судді і прокурори -- ці матюкали у брендових шмотках на мерсах. І преЗедент, що ставить собі 7-8 за роботу, зачищаючи усіх, хто може скласти йому конкуренцію на наступних виборах -- ця нікчема, що паразитує на всьому.

Але найогидніша персона -- це рудий тарган Кучма, цей душитель свободи слова й батько української олігархії, батько проєкту "захоплення держави". Звичайно, ЄС може накласти санкції на наших захоплювачів держави, бодай європейські політики не повинні брати участі у збіговиську Yes, що його проводить тарган № 2 Пінчук.

Однак доти, доки саме українське суспільство не скаже тим, хто захопив українську державу, "ні", відчутної еволюції не відбудеться. Будуть тільки косметичні зміни: причепурені дороги і причепурені суди, на яких розкрадатимуться мільйони. Люди, які пристосувалися до захоплення держави, люди, які мають у цій державі бодай якийсь вплив, мають збунтуватися, а не сидіти тихенько, отримуючи від олігархату дещицю, щоб якось жити. Ніхто у ФБ про захоплення олігархами української держави не пише, пишуть натомість про свої успіхи. Успіхи ваші -- це добре, але гріш їм ціна на тлі українського нещастя. Почніть бодай писати про цих кровопивць -- це вже буде перший крок.

Зрозумійте весь жах ситуації: не український інтелектуал, не український урядовець, а єврокомісар пише крилату фразу -- в Україні пандемія захоплення держави. А МЗС з Кулебою губастим ще огризаються, демонструючи свої уявні успіхи. Та Потьомкіну до Кулеби дуже далеко було за вмінням брехати. Збудували ми Росію 2, яку назвали Україною.

Роксана ХАРЧУК



Теги:Пінчук, Роксана Харчук, олігархат, Кучма, Коломойський, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar