реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Єпископа з титулом "Любецький" висвятили в московській церкві

17 грудня 2019 року митрополит УПЦ Московського патріархату Онуфрій Березовський звершив літургію у храмі на честь великомучениці Варвари, розташованому на території Київської обласної клінічної лікарні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

За богослужінням відбулася хіротонія архимандрита Никодима (Пустовгара) в єпископа Любецького, вікарія Чернігівської єпархії.

Нового архиєрея обрав для цього служіння Священний Синод УПЦ МП на останньому засіданні 6 грудня.

Архимандрит Никодим досі очолював Новгород- Сіверський Спасо- Преображенський монастир. Коли там минулого року з нагоди відкриття пам'ятного знаку гетьману Дем'яну Ігнатовичу, прозиваного москалями Многогрішним, над державним заповідником підняли державний прапор, всі дивувалися місцеві - як це так, вперше за весь час на території московського монастиря український прапор!

Історично цей монастир колись був центром українського вільнодумства - скажімо, тутігуменом був Євстафій Пальмовський, який витсупав за автокефалію Українсько- Білоруської церкви. Тут перебували такі видатні українці - противники Московії, як Арсеній Мацієвич, Варлаам Шишацький. Але про це в монастирі московського патріархату, щедро подарованого Леонідом Кучмою, воліють не знати...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Новгород- Сіверський, Арсеній Мацієвич, УПЦ МП, Варлаам Шишацький, Любеч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar