реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Єпископ чернігівський допоміг висвятити єпископа вишгородського

У Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі після Всенічного бдіння відбувся чин наречення архімандрита Епіфанія на єпископа вищгородського. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні митрополита Переяслав-Хмельницького і Бориспільського Димитрія, архієпископів Білоцерківського Олександра та Луцького і Волинського Михаїла, а також єпископів Харківського і Богодухівського Лаврентія, Вінницького і Брацлавського Онуфрія, Чернігівського і Ніжинського Іларіона, Васильківського Євстратія очолив наречення та хіротонію.

Вручаючи після богослужіння новопоставленому єпископу Епіфанію символ архієрейської влади – архіпастирський жезл, Предстоятель Київського Патріархату Святійший Патріарх Філарет звернувся, зокрема, так:
"Ти добре знаєш, що архієрейське служіння – це не честь і не нагорода за труди, а, насамперед, подвиг. Більшість із нас зрозуміла це тільки тепер, коли Православна Церква в Україні знову опинилася перед лицем випробувань. Багато хто із наших співбратів архієреїв не зрозуміли волі Божої і не встояли перед спокусами.

Якщо Дух Святий благозволив кого обрати на єпископське служіння, то Він, звичайно, не залишить Свого обранця, якщо сам обранець не відхилиться від Нього гріховними діяннями. Святий Григорій Богослов говорить: «Утішає нас, єпископів, ця істина, адже вона утверджує нас у тому, що в нашому служінні нам сприяє Святий Дух. Ця істина свідчить ще й про те, що ми повинні мати постійний страх Божий, щоб не образити гріховними діями Святого Духа і не залишитися без Його допомоги». Погляньмо навколо себе і побачимо скільки єпископів відійшло від служіння Церкві через свою гріховну діяльність".




Теги:ІЛАРІОН, церква, хіротонія, Філарет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar