реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Іподиякон єпископа Никона став єпископом луганським

Рішенням Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату від 21 жовтня 2009 р. насельнику Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва ієромонаху Тихону (Петранюку) визначено бути єпископом Луганським і Старобільським.
21 листопада 2009 р. у Володимирському кафедральному соборі Києва після Всенічного бдіння відбувся чин наречення ієромонаха Тихона на єпископа. Наречення очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні митрополита Переяслав-Хмельницького і Бориспільського Димитрія, архієпископів Білоцерківського Олександра та Луцького і Волинського Михаїла, єпископів Чернігівського і Ніжинського Іларіона, Васильківського Євстратія, Вишгородського Епіфанія, Дніпропетровського і Павлоградського Симеона та єпископа Феодосія (Пайкуша).

У своєму слові єпископ Тихон сказав:" Сьогодні з великим трепетом згадую 1997 рік, приснопам’ятного єпископа Никона, у якого я звершував перші кроки іподияконського служіння".
Наступного дня, 22 листопада 2009 р., під час Божественної літургії у Володимирському кафедральному соборі м. Києва, Святійший Патріарх Філарет у співслужінні архієреїв, які напередодні брали участь у нареченні, звершив хіротонію ієромонаха Тихона на єпископа Луганського і Старобільського.

Довідка "Сіверщини".
Єпископ Никон (Калембер) запам"ятався у Чернігові щирістю, любов"ю до Господа і людей і раннім відходом до Господа. Могила єпископа Никона у храмі святих кн.Михайла і боярина Федора шанується вірними, біля неї постійно звершуються панахиди.




Теги:церква, Тихон, Філарет, УПЦ КП, никон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar