реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Свята Параскева -- покровителька жінок і чесної торгівлі

Храмове свято відзначила вчора найстаріша на Чернігівщині українська православна парафія -- святої великомучениці Параскеви-П"ятниці. Двадцять років тому під замкненим храмом розпочала перші богослужіння громада незалежної української православної церкви.
Сьогодні ж храм має авторитет у жителів міста і його гостей -- часто можна бачити як до його стін прикладаються молільники. Завжди повен храм і під час богослужінь. Зараз настоятелем храму є отець Мирон Баран, який нещодавно Президентом був нагороджений орденом.

А на саме храмове свято орден святого Миколая-Чудотворця за указом Патріарха Філарета отримав прихожанин Ігор Куц, що працює завідуючим відділом обласної державної адміністрації. Вручив орден єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон, який очолював святкове богослужіння. Древню святиню, яка знаходиться в центрі міста, дуже люблять віруючі, не дивлячись на те, що престольне свято припало на робочий день, невеликий храм не міг вмістити всіх бажаючих, які прийшли до нього розділити духовну радість Божественної літургії.




Теги:ІЛАРІОН, баран, Куц, Філарет, Пятниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar