реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Екс- голова СБУ знає як боротися з офшорами

«Маємо зробити дві важливі речі – наздогнати втрачене і повернути вкрадене цією владою. Це можна зробити тільки з людьми, які здатні взяти на себе відповідальність», - сказав екс- голова СБУНаливайченко, який увійшов третім номером у партійний список "УДАРу".

Він наголосив – останні два роки Україна стрімко втрачає можливості на міжнародній арені. Тому наздогнати втрачене – це перш за все повернути гарні відносини з країнами ЄС, запровадити для українських громадян безвізовий режим, час для якого настав давно, та відкрити освітній і науковий простір.

Крім того, на думку Наливайченка, повернути втрачене треба і у відносинах з Росією – йдеться і про зону вільної торгівлі, яка повинна стати вигідною насамперед українським підприємствам та створити додаткові робочі місця, і про справедливі домовленості в енергетиці.

«Водночас ми маємо повернути країні вкрадене. Саме так можна знайти гроші для соціальних програм, які Віталій Кличко виголосив на з’їзді, і які треба одразу фінансувати», – сказав Наливайченко.

«Ми повинні повернути все, що заховано корупціонерами в офшорах, а це 4 мільярди щорічно втрачених для бюджету грошей, – наголосив він. – Ми знаємо, як це зробити: міжнародне розслідування, оприлюднення рахунків олігархів і членів їхніх сімей, де б вони їх не ховали. І за результатами міжнародного розслідування з незалежними міжнародними прокурорами – повернення вкрадених грошей у бюджет: у пенсійний фонд, на соціальні виплати, на гідні зарплати».

«Команда «УДАРу» зупинить розкрадання бюджету. Державні фінанси мають бути прозорими, а сервер Держказначейства- відкритим, аби громадяни могли проконтролювати кожну копійку, яка витрачається державою», – підкреслив Наливайченко.



Теги:офшори, Наливайченко, Корупція, удар, Кличко, Люстрація


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
11 месяцев назад – в начале сентября 2011 – мы читали в наших газетах:

Экс-глава СБУ, председатель политсовета партии «Наша Украина» В.Наливайченко заявляет, что решение фракции НУНС об исключении из партии перебежчиков в другие партии открывает путь к реальному политическому объединению патриотических сил.
«…что исключение из партии перебежчиков позволит оппозиции объединиться».
Также глава политсовета партии «Наша Украина» призвал к объединению в единую патриотическую правую партию, которая «мобилизует украинцев для защиты собственных интересов».
А сейчас мы читаем совершенно иное:

Наливайченко сбежал от Ющенко к Кличко.
Бывший глава политсовета партии "Наша Украина" примкнул к команде "УДАРа".


Как всё быстро у политиков получается – сегодня он клянётся в верности партии «Наша Украина», а завтра уже перебежал в другую партию – «Удар». Я думаю, он умно сделал – дальновидно, ведь партия «Удар» (также как и партия «Украина – Вперёд!») сейчас можно считать самой нейтральной из всех партий. Кстати, партия «Удар» мне всё больше напоминает сборную, но не по боксу, а сборную по партиям. А ещё эта партия похожа на временное убежище для депутатов, где можно пересидеть и дождаться результатов выборов, чтобы потом примкнуть к победившей стороне.

Читая биографию В.Наливайченко, диву даёшься его стремительному «росту».
Имея филологическое образование, В.Наливайченко вдруг становится замдиректора по экономике ПП «Качество», а сразу же после этого– секретарём консульского отдела Посольства Украины в Финляндии.
И тут ему «попёрло»! – почти каждый(!) год повышение. И так он растёт аж до 06.03.2009 - кандидатура В. Наливайченко, внесенная Президентом Украины для утверждения Верховной Радой Украины, набрала большинство голосов народных депутатов, которые утвердили его в должности Председателя СБУ.
Невольно задумываешься: неужели он такой талантливый?
А может, своей быстрой карьере он обязан знаниям, полученным в Академии внешней разведке Российской Федерации, в которой он учился с 1991-го по 1993-й год?
(Кстати, в этом же вузе получил образование также Владимир Путин).
Наверное, теперь знания, полученные в этой Академии, позволяют В.Наливайченко говорить сейчас так:
«…ми маємо повернути країні вкрадене», «Ми повинні повернути все, що заховано корупціонерами в офшорах, а це 4 мільярди щорічно втрачених для бюджету грошей, – наголосив він. – Ми знаємо, як це зробити.»
После этих высказываний так и хочется спросить пана В.Наливайченко – а где вы раньше были, экс-глава СБУ?
avatar
2
Тільки при голові СБУ Наливайченку були видворені з Криму офіційні російські розвідники, заарештовано неофіційних кількох, засуджено одного агента, зрештою, піймано генерала Пукача, якого досі не можуть засудити... А ліквідувати офшори може тільки Верховна Рада, оскільки мова йде про міждержавні договори -- як, скажімо, по Кіпру: он Тігіпко обіцяв прибрати і замовк. Бо в самого там крадені гроші крутяться... Так що екс- голов СБУ знає що каже.
avatar