реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Два роки прокуратура виховувала суди

Упродовж 2 років прокуратура області намагалася довести судам безпідставне стягнення з бюджету майже 700 тис. грн.

Проведеним прокуратурою області моніторингом судових рішень встановлено, що рішенням Деснянського райсуду м. Чернігова від 14.09.2007 з єдиного казначейського рахунку Державного бюджету України на користь фізичної особи стягнуто вартість нібито неповернутого Державною виконавчою службою майна у розмірі близько 700 тис. грн.

Підставою для прийняття такого рішення слугувала постанова апеляційного господарського суду, якою визнано неправомірними дії ДВС по неповерненню майна, що є предметом даного судового спору.

За касаційною скаргою прокуратури області вказану постанову скасовано та подано до суду заяву про перегляд рішення Деснянського суду за нововиявленими обставинами.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ повністю погодився з позицією прокуратури області щодо наявності підстав для перегляду судового рішення і скасувавши незаконні рішення двох інстанцій повернув справу на новий розгляд.

Рішенням Деснянського райсуду м. Чернігова від 9.08.2013 оскаржуване судове рішення скасовано, а у задоволенні позову фізичної особи відмовлено.

Таким чином, прокуратура області при вирішенні даного спору, що перебуває в суді з 2005 року, дотримуючись принципової та послідовної позиції довела, що дії державного органу були правомірними, а стягнення з Державного бюджету України коштів – безпідставним.

Зайнявши наступальну, принципову та послідовну позицію в судах, прокуратура області попередила незаконне стягнення з Державного бюджету України майже 700 тис. грн.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:прокуратура Чернігівської області, Вищий спеціалізований суд, Деснянський суд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar