реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Вищий суд підтвердив вину "Чернігівобленерго"

Судом касаційної інстанції підтверджено правомірність стягнення з ПАТ «Чернігівобленерго» компенсації людині, майно якої згоріло через займання трансформаторної підстанції

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 29.07.2015 підтримано позицію прокуратури щодо необхідності стягнення на користь літньої жительки Чернігівщини з ПАТ «Чернігівобленерго» шкоди, заподіяної пожежею.

Ще у 2010 році внаслідок пожежі у с. Строївка Ріпкинського району, яка розпочалася через коротке замикання в трансформаторній підстанції, що належала ПАТ «Чернігівобленерго», помер чоловік цієї громадянки та було знищено все спільно нажите майно подружжя: житловий будинок, господарські споруди, техніка.

Незважаючи на те, що потерпіла внаслідок пожежі залишилася без засобів до існування та без житла, підприємством з 2010 року ніяка допомога цій жінці не надавалася. Завдана внаслідок пожежі шкода відшкодована не була.

За таких обставин з метою захисту прав соціально незахищеної громадянки до суду звернулася прокуратура Чернігівської області.

Правову позицію прокуратури судами підтримано та зобов’язано власника трансформаторної підстанції відшкодувати жінці понад 300 тис грн шкоди, заподіяної пожежею.

Тепер законність цього рішення підтверджена і судом касаційної інстанції, який відхилив касаційну скаргу енергопостачальної компанії.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Вищий спеціалізований суд, Ріпкинський район, Чернігівобленерго


Читайте також



Коментарі (0)
avatar