реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Дурдом «Веселка» зі злодієм - поповичем

І сміх, і гріх! Яка дивна церковно-кримінальна історія! В кращих традиціях УПЦ Московського патріархату і Руського міра... Але з українським колоритом, товстими такими мазками… Під час вечері потрапив на телепрограму «Спецкор» на 2+2. Ну, там купа завжди всього про АТО і кримінал. Для мене нічого дивного, чув вже всяке. Але, виявилося, що не всяке. Отже, переповідаю телесюжет.

На Чернігівщині орудувала місцева банда, яка грабувала церкви. «Чистили» золото, срібло, ікони, пожертви парафіян, старослов'янські книги… Словом, все, що потрапляло під липучу руку. Спіймали злочинців, коли ті вже встигли пограбувати 5-ту церкву.

Здавалося б, що тут такого незвичного?
Але виявляється:
1) Очолював банду син одного із настоятелів церков, який добре орієнтувався де і що може лежати. (От не почув чи пограбував він батьківську церкву);
2) Пограбовані церкви попи знімали самі на відео (!), щоб довести величину свого збитку правоохоронцям;
3) Затримали молодого попика «со товаріщі» випадково. І не поліцейські. А охоронець 5-го храму, який зайшов до церкви і застав злочинців якраз у розпал грабежу. Ті покидали все награбоване і полізли тікати через церковні вікна. Але через певний час їх упіймали у цьому ж селі.

І це не все!
Охоронець виявився теж якимось дяком із сусіднього села, який просто підробляв охоронцем у сусідній церкві (як таке може бути, з розуму зійти!).

Коли журналісти опитували селян, чи не стало для них дивиною, що очолював банду син попа, одна жінка сказала: «Та це всі давно знають, що він бандіт і злодій!!! Он, в мого сина якось вкрав 300 гривень з кармана і нічого не повернув». Інший вуйко заперечує (думав вірить у духовність, ага): «Нє, він не міг красти. У них всьо і так є. Живуть вище криші…».

Дурдом «Веселка» коротше.
Таки подивували мою лисину і коротку сивину.

Сергій ЗарайськийХвиля Десни



Теги:УПЦ МП, Хвиля Десни, крадіжки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar