реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дружба з Росією: мито на карамель, ліквідація української культурної автономії

Володимир Путін підписав проект ухвали уряду РФ «Про заходи захисту економічних інтересів російських виробників карамелі». Документ набуде чинності за місяць і встановлює на три роки спеціальне мито на карамель у розмірі $294,1 за 1 т. Платити мито повинні будуть всі іноземні виробники, крім білоруських і тих, хто має національну систему преференцій (але без урахування компаній з Китаю і Туреччини).

У Росії зазначають, що за останній рік постачання зарубіжної карамелі збільшилося на 42 відсотки, що заважає розвиватися місцевим виробникам.

В Україні, на яку припадає велика частина імпорту карамелі, зазначають, що мито зробить постачання до Росії нерентабельними. В "Укркондитері" також звертають увагу на те, що ціни на карамель за рік знизилися на 14,5 відсотка.

Тим часом в Російській Федерації ліквідовано федеральну українську національну культурну автономію -- об"єднання, що діяло відповідно до російських законів, але лякало владу об"єднанням українців. Позов Мін'юсту базувався на скарзі активіста фонду "Вітчизна" Миколи Журавльова, який заявляв, що ФНКА веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і ллє "один негатив" на Росію.
Нагадаємо, що минулого року в Москві ліквідовано Бібліотеку української літератури, в Росії за державні кошти не видається жодна українська газета, не виходить жоден український телеканал.




Теги:українська автономія, Росія-Україна, Карамель, Мито


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Я не собираюсь защищать Россию - мне тоже не все её поступки по отношению к Украине нравятся.
Однако, нашему парламенту надо у России поучиться, как защищать своего производителя.
А то у нас одни разговоры о защите национального производителя, а на деле - каждый гонится за наживой, забывая о стране, о его народе.
А ещё хотелось бы узнать - за ГОСУДАРСТВЕННЫЕ деньги издаётся ли у нас российская газета и выходит ли российский телеканал?
avatar
2
Да, например канал Интер. А Табачник вот за государственные деньги издаёт учебники. И школы русские за гос. деньги у нас , в Украине. И театры русской драмы, например, тоже на государственные укр. деньги существуют. Мало?
avatar
3
Достаточно.
avatar