реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Заарештовано сибірських сепаратистів

У Росії порушено кримінальну справу проти восьми жителів Новосибірської області, які обвинувачуються в спробі відокремити від РФ Сибір, повідомляє Газета.Ru з посиланням на російську прокуратуру. Підготовка до розпаду РФ триває...
Як йдеться в повідомленні СКП РФ, "організація Слов'янське братство військове під керівництвом особи з псевдонімом Святозар займалася виготовленням і розповсюдженням агітаційних друкованих матеріалів та відеофільмів, забезпечувала функціонування інтернет-сайту, зміст яких було спрямовано на порушення цілісності країни і збудження ненависті за ознакою національності й відносини до релігії ".

У свою чергу в управлінні МВС по Сибірському федеральному округу ИТАР-ТАСС пояснили, що "метою учасників екстремістського співтовариства було відділення регіону від Росії й створення незалежної Сибірської республіки.

За даними відомства, лідер організації Олександр Будников (Святозар), раніше вже судимий за екстремізм, створив нове екстремістське співтовариство - Русь родославная з відділеннями в Новосибірській області та інших сибірських регіонах загальною чисельністю понад 20 осіб.

Організація була добре законспірована, а її члени приділяли велику увагу як ідеологічній, так і фізичній та бойовій підготовці, у тому числі стрільбі, рукопашному бою. За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею КК "створення та участь в екстремістському співтоваристві". Розслідування триває. З підозрюваних взято підписку про невиїзд.
Події в Сибіру підтверджують висновок редактора "Сіверщини" Василя Чепурного про неминучий розпад Російської Федерації -- про це йдеться у його книзі "Акурайку", що вийшла минулого року у видавництві "Сіверщина".




Теги:Сибірська республіка, Сепаратизм, Сибір, розпад Росії, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar