реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Домашня косметика — проста й доступна

Світ повертається до природного способу життя. І нічого дивного, що всі передові косметичні виробники неодмінно включають до складу своїх кремів рослинні екстракти і масла. Провідні косметологи продовжують винаходити нові програми з використанням різноманітних рослин і мінералів.

Дивним є інше: якщо уважно придивитися, виявиться, що в основі цієї багатомільйонної індустрії краси не що інше, як знайомі рецепти з дитинства бабусь, секрети спадкових травників і народних лікарів. Більш того, сучасне відношення до догляду за власною красою (СПА-філософія як комплексний підхід до зовнішнього і внутрішнього стану людини, теорія біоритмів і фізіологічних типів) - все це засновано саме на стародавніх ритуалах і традиційних уявленнях про людське тіло.
Ми звертаємо особливу увагу на свій спосіб життя і внутрішні відчуття. А рецепти залишаються колишніми, ми використовуємо всі ті ж рослини, які зберігали красу жінок багато тисяч років. Екстракти фруктів, ефірні масла квітів, концентрати лікарських коренів, подрібнені спеції - вся ця кулінарно-косметична алхімія прийшла до нас з глибини століть.

І зараз самий час використовувати її в своїх цілях - з її допомогою ми можемо відтворити в домашніх умовах практично всі процедури СПА-салону . Новий урожай відкриє для нас нові властивості овочів, фруктів і спецій. І хай оточуючі запідозрять нас в захопленні магією або спробах освоїти суперекзотичну кухню - на це можна сміливо відповісти, що догляд за власною зовнішністю - це і то і інше, але, перш за все - мистецтво. Отже озбройтеся міксером і приготуйте свій власний еліксир вічної молодості!

РОМАШКА Можна застосовувати як в свіжому, так і в сушеному вигляді - додавати у ванни і парові лазні, використовувати у вигляді компресів і відварів.

МЕД Відмінно підходить для масок, обгортань і як основа для м'якого скраба. Пом'якшує і розгладжує.

ЯЙЦЯ Додайте в маски для обличчя, тіла і волосся. Жовтки живлять, білки підтягають і освітлюють шкіру.

ВІВСЯНКА Очищає і пом'якшує шкіру. Відмінна основа для скраба і живильних масок.

СІЛЬ Тонізує, виводить зайву рідину і насищає шкіру мінералами. Ванна з морською сіллю готує шкіру до інших процедур.

КУРКУМА Традиційно вважається жіночою спецією. Гарна основа для масок і скрабів. Має загоюючий ефект.

ЦУКОР Можна додавати в скраби для тіла, щоб відшліфувати і пом'якшити шкіру.

ОГІРОК Має зволожуючі, охолоджуючі і трохи терпкі властивості. Використовується в масках і компресах.

МАСЛО Рослинне масло підходить для масажу і живильних масок.

Яблучно-квітковий тонік для обличчя
(освіжає і загоює)
Вам знадобляться
1 обчищене яблуко
1 ч. ложка меду
2 краплі ефірного масла лимона
свіжі пелюстки троянди
Подрібніть яблуко до консистенції пюре, додайте мед і пелюстки, потім залийте кип'ятком. Дайте наполягати 20 хвилин. Додайте ефірне масло і наносьте на обчищене обличчя за допомогою ватяного тампона. Змийте через 10-15 хвилин. Ви можете використовувати цей рецепт для парової лазні. Залийте суміш кип'яченою водою, накиньте на голову рушник і подихайте ароматною парою протягом 10-15 хвилин. Пелюстки троянди цілком можна замінити зборами сухих лікарських трав або звичайним чаєм.

Ванни і скраби допоможуть очистити і освіжити шкіру, а аромати трав і ефірних масел піднімуть настрій.

Соляна ванна для ніг

(освіжає і дезодорує)
Вам знадобляться: 200 г морської солі, суха ромашка, шавлія, листя м'яти.
Заваріть трави двома стаканами кип'ятку і дайте настоятися. Розведіть морську сіль теплою водою у ванні або тазу і додайте відвар. Занурте в нього стопи на 10 хвилин. Потім помасажуйте з цукрово-оливковим скрабом.

Цукрово-оливковий скраб для рук
(живить)
Вам знадобляться
1 ч. ложка цукру
1 ч. ложка оливкового масла (можна додати гущавину від кави, сіль або спеції)

Змішайте всі інгредієнти прямо у себе в долонях. Помасажуйте цим скрабом руки і інші ділянки загрубілої шкіри. Якщо замінити цукор крупною морською сіллю, то вийде відмінний засіб для антицелюлітного масажу. А небагато кориці, подрібненої гвоздики або м'яти допоможе поліпшити кровообіг і підвищити тонус шкіри. Після масажу сполосніть шкіру водою.

Квітково-трав'яна ванна перед сном
(заспокоює і пом'якшує)
Вам знадобляться
жменя сухої лаванди
жменя кольорів ромашки
1 пакетик збору з валеріановим коренем
Змішайте трави, покладіть в полотняний мішечок і зав'яжіть. Покладіть мішечок під струмінь теплої води і наповніть ванну. Можна також заварити трави кип'ятком, цідити і додати у ванну.

Бальзами і обгортання
Помасажуйте розпарене тіло ароматним бальзамом-скрабом. Прийміть контрастний душ і зробіть антицелюлітне обгортання.

Бальзам для душу з острова Ява

(розгладжує)
Вам знадобляться
3/4 склялнки цукру
2 ч. ложки куркуми
1/3 склянки рослинної олії
щіпка ванілі і декілька крапель ефірних масел

Змішайте всі інгредієнти до консистенції пасти. Прийміть теплий душ і помасажуйте шкіру пастою. Прийміть душ, потріть шкіру губкою, просоченою в кефірі, і знову обполосніть водою. Не лякайтеся, якщо куркума додасть шкірі жовтуватий відтінок - гаряча вода його відмиє. Не використовуйте цей скраб на чутливій або травмованій шкірі.

Фруктовий бальзам для волосся

(відновлює і живить)

Вам знадобляться
сік з 2 апельсинів
м'якоть
1/2 яблука
1/2 банана
1 ч. ложка кмину

Змішайте всі інгредієнти в блендері. Ввітріть одержану масу в чисте вологе волосся. Залиште на 20 мін. Для більшої ефективності укутайте волосся теплим рушником. Потім ретельно змийте теплою водою і вимийте голову з шампунем.

Антицелюлітне обгортання

(укріплює і вирівнює шкіру)
Вам знадобляться
1 пакетик сухої глини (з аптеки)
5 крапель ефірного масла лимона, апельсин або мандарин
2 ст. ложки кориці

Розведіть глину водою і ретельно розмішайте. Додайте корицю і ефірне масло. Нанесіть на проблемні зони, помасажуйте і замотайте харчовою плівкою. Надіньте що-небудь тепле і заверніться в ковдру хвилин на 20-30, потім змийте глину. Ця професійна процедура виводить з кліток зайву рідину і миттєво зменшує набряклість.

Компреси і маски для обличчя
Закрийте очі, розслабтеся і подумайте про щось красиве. Хай освіжаюча маска стане приводом уділити собі хвилинку уваги!

Маска з вівсяної муки
(заспокоює чутливу шкіру)
Вам знадобляться
1 ч. ложка вівсяної муки
1 ч. ложка вершків
2 ч. ложки води
небагато солі

Змішайте всі інгредієнти і нанесіть на обличчя на 10 хвилин. Потім ніжно помасажуйте і змийте маску теплою водою. Цей старовинний рецепт допоможе розгладити зморшки і заспокоїти роздратування.

Огірково - медовий компрес

(пом'якшує суху шкіру)
Вам знадобляться
3 ст. ложки меду
10 крапель лимонного соку
1 охолоджений огірок
Цей східний рецепт поверне шкірі свіжість і сяйво. Додайте в мед лимонний сік, нанесіть на обличчя і масажуйте протягом 5 хвилин. Не змивайте. Після цього покладете на обличчя і шию скибочки огірка. Відпочиньте 15 хвилин.

Розкішний бальзам з банана
(очищає і живить)
Вам знадобляться
1/2 банана
1 ч. ложка свіжих вершків
1 ч. ложка меду
Роздавіть банан вилкою до стану пюре. Підігрійте вершки, змішайте з медом і влийте в бананове пюре. Нанесіть маску на обличчя і шию, залиште на 15-20 хвилин і потім змийте теплою водою.

Маска з мигдалевого молочка

(усуває жирний блиск)
Вам знадобляться
5-6 обчищених мигдалевих горіхів
4 ч. ложки вівсяних пластівців
1/2 огірка
1-2 ч. ложки сухої глини
Цей відмінний засіб для комбінованої шкіри. В першу чергу приготуйте мигдалеве молочко: залийте горіхи 1/2 стакана прохолодної кип'яченої води, потім подрібніть в блендері. Окремо подрібните до стану кашки неочищений огірок. Зліть сік в інший посуд, а одержану кашку додайте в мигдалеве молочко. Після цього всипте вівсяні пластівці і глину. Нанесіть цю суміш на обличчя, легко помасажуйте і залиште на 15 хвилин. Огірковий сік, що залишився, можна використовувати окремо - як охолоджуючу і тонізуючу маску. Можна просочити цим соком шматочки вати і зробити компрес на очі.




Теги:волосся, глина, скраб, сіль, домашня косметика, кориця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar