реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

"Добряна" — це смачно, корисно, поживно

Про те, наскільки корисні для дітей та дорослих кисломолочні продукти, сьогодні розповідати вже не варто. Нас цікавить інше: де купити якісні? Саме цій темі був присвячений ознайомчий прес-тур на Чернігівський молокозавод. Під час візиту журналістів головний технолог заводу Ірина Федоренко розповіла про численні випадки, коли проблеми із шлунково-кишковим трактом на зразок дисбактеріозу у чернігівських дітей зникали після кількох тижнів вживання «Біфілайфу», який виготовляє підприємство.

Інформуємо: уважно слідкуйте за продукцією супермаркетів та гастрономів. Ось-ось продукція, яку ми звикли споживати під назвою «Кринка», з’явиться на прилавках під маркою ТМ «Добряна». Зміна назви пов'язана з тим, що чернігівське підприємство увійшло до потужної корпорації Мілкіленд-Україна".

Офіційна частина
Молочні продукти Чернігівського молокозаводу вже давно користуються популярністю споживачів: сметана, ряжанка молоко, йогурти тощо. Але життя вимагає руху вперед, тож сьогодні підприємство оновлює й розширює свій асортимент: молокозавод увійшов до складу провідної в нашій країні молочної компанії ДП “Мілкіленд Україна”. До речі, компанія "Мілкіленд-Україна" має солідну міжнародну репутацію і здатна удоволетворіть найвищі вимоги споживачів. Її продукція відома більш ніж в 30-ти країнах світу.

Під час прес-туру нас супроводжували та інформували не лише Ірина Федоренко, а й директор підприємства Валентин Галич та комерційний директор Валентин Жадько. На прес-конференції Валентин Галич зазначив:
— Сьогодні підприємство оновлює свій асортимент і запускає нові молочні продукти. Ми хочемо донести до чернігівського споживача вишуканий смак молочної продукції ТМ «Добряна», випуск якої на нашій базі починається вже у вересні цього року.

Ми дізналися, що ТМ «Добряна» першою на ринку України та на Чернігівщині почала використовувати для молочних продуктів упаковку «Еколін». Це упаковка третього тисячоліття, яка за своїм складом близька до яєчної шкаралупи і не завдає шкоди навколишньому середовищу. У такій упаковці нам невдовзі будуть запропоновані кефір та два види йогуртів. Тож шукайте на прилавках «Добряну». Не розчаруєтесь!

— «Добряна», — звернула нашу увагу головний технолог Ірина Федоренко (на фото), — це не лише молоко, йогурти, ряжанка, а й кілька сортів сирів. Серед традиційних — «Російський», «Звенигородський», «Мисливський», «Мармуровий». А низку вишуканих і навіть ексклюзивних сортів становлять такі сири, як «Пармезан», «Рокфор», «Брі», «Камамбер».

А от стосовно того, куди зникло чернігівське морозиво, то нам дали відповідь, що через укрупнення виробництво цього смачного продукту перенесено в Київ -- там облаштовані більш потужні лінії.

Журналістів цікавило й те, наскільки швидко молоко проходить обробку й переробку, перш ніж потрапить до споживача. Виявляється, дуже швидко: отримана ввечері партія молока вже вранці опиняється на прилавках магазинів. Це можливо завдяки сучасному устаткуванню, яким оснащений Чернігівський молокозавод.

Нам показали цехи, в яких йде переробка молока. Щоб ви знали: наш молокозавод може щодоби прийняти на переробку до 100 тонн молока! Але технологічні лінії запускаються, як правило, за багато меншої кількості — достатньо 25 тонн.

Ми побули в лабораторії, яка оснащена сучасними мікроскопами. Бажаючі могли поспостерігати в окуляр мікроскопа за активним життям молочнокислих бактерій. Лариса Яковлєва, начальник служби контролю якості розповіла про те, що на заводі ретельно слідкують за чистотою. До виробничих приміщень заборонений вхід без спеціального одягу (нам усім видали для візиту в цехи спеціальні берети та халати).

Підприємство зацікавлене у відгуках споживачів. Приміром, комерційний директор Валентин Жадько звернув нашу увагу на те, що на кожній упаковці молочної продукції ТМ «Добряна» зазначений телефон «гарячої лінії». Тож бажаючі можуть внести свої пропозиції і отримати відповіді на запитання.

Також на запитання «Сіверщини», чи є на молокозаводі вакансії для молоді, від дирекції було одержано відповідь, що є! Є місця робітничі, є й для кваліфікованого персоналу. Звертайтесь у відділ кадрів. До речі, зараз середня заробітна плата на молокозаводі – 1800 гривень. Виплачується без затримок.

Дегустація

Ну а ми, учасники прес-туру, організованого Медіацентром "Моє місто" , отримали не лише масу корисної інформації, а й продегустували численні зразки молочної продукції чернігівських майстрів.

Зізнаюся чесно: все було дуже смачно! А ще виявилося, що для того, щоб по-справжньому оцінити смак кожного продукту, у проміжках треба випивати маленький ковточок зеленого чаю (без цукру, звісно), який відновлює смакові рецептори.
Нам запропонували молоко, різноманітні йогурти, кефір, «Біфілайф», плавлені та тверді сири.

Дійсно, наша чернігівська продукція варта того, щоб про неї знали, щоб її шанували і навчилися нарешті пишатися своїм, а не заморським!

Інеса ФТОМОВА.
Фото автора

* * *

Корисна інформація від сайту «Моє місто»:

Кисляк - це національний український кисломолочний продукт, який виробляють сквашуванням пастеризованого коров'ячого молока закваскою з чистих культур молочнокислих стрептококів. Кисляк засвоюється і перетравлюється краще, ніж молоко
Багатий на вітаміни А і С, містить кальцій, калій, залізо і фосфор.
Нормалізує мікрофлору кишечника
* * *
Ряжанка - це кисломолочний продукт, який отримують з пряженого молока шляхом сквашування закваски, приготовленої на чистих культурах термофільного молочнокислого стрептокока. Ряжанка має молочно-білий колір з кремовим відтінком і своєрідний м'який смак.
Корисні властивості: білки, які є в ряжанці, швидко засвоюються організмом. Молочна кислота ряжанки нормалізує шлунково-кишковий тракт.
* * *
«Біфілайф» -- це кисломочний продукт, який виробляється сквашуванням натурального коров'ячого молока комплексною закваскою, культурами біфідобактерій і термофільних стрептококів.
Корисні властивості «Біфілайфу»: нормалізує функцію кишечника;
зміцнює імунітет. Містить вітаміни В, В 2, В6, В12, С
* * *
Біо-йогурт -- це кисломолочний біо-продукт, який виробляється з натурального молока шляхом сквашування його закваскою, яка містить чисті культури молочнокислих організмів і пробіотичні бактерії, з додаванням натурального фруктового наповнювача

Корисні властивості біо-йогурту: щоденне вживання йогурту сприяє швидкому відновленню сил, забезпечує потреби організму в амінокислотах, солях кальцію.Йогурт -- дуже корисний і смачний десерт







Теги:ДП “Мілкіленд Україна, кисломолочні продукти, Чернігівський молокозавод, дисбактеріоз, Добряна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar