реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Повертаємо нормальну роботу кишечника: як перемогти дисбактеріоз

Стабільна робота кишечника в значній мірі впливає на комфорт і якість життя. Деякі фізіологічні стани, недуги, прийом антибактеріальних засобів (особливо антибіотиків) викликає таку негативну зміну мікрофлори, як дисбактеріоз. Спеціальні дієтичні добавки з корисними бактеріями допоможуть відновити рівновагу і фізіологічно правильний процес перетравлення, засвоєння їжі.

Чому виникає дисбактеріоз


Харчовий канал містить трильйони бактерій. По суті, вони створюють своєрідну екосистему. Провідна роль в регуляції роботи кишечника, підтримці нормального співвідношення корисних і шкідливих мікроорганізмів належить біфідобактеріям і лактобацилам. Вони допомагають синтезувати вітаміни, очищати організм від шкідливих речовин, канцерогенів, беруть участь у метаболізмі. Коли оптимальне співвідношення кількості, видів, властивостей мікроорганізмів порушується, вони з'являються у невластивих для їх проживання місцях, виникає дисбактеріоз. Такий стан викликає розлади випорожнення, метеоризм, відчуття дискомфорту, болю в області живота, зниження маси тіла, швидку стомлюваність, поганий сон. Клінічні прояви залежать від ступеня порушення системи, відновлювальних ресурсів людини.

Ігнорування специфічних ознак може спровокувати жовчнокам'яна хвороба, патології органів травлення, особливо шлунку, підшлункової залози, печінки.

Основні причини:
  • • кишкові інфекції;
  • • зараження глистами;
  • • зниження імунітету;
  • • гіповітаміноз;
  • • інтоксикація;
  • • неповноцінне харчування, стреси.

Серед факторів, що сприятимуть зміні властивостей мікрофлори й пошкодження кишкового бар'єру, варто назвати прийом антибіотиків, деяких протимікробних, протитуберкульозних засобів, імунодепресантів, проносних.
Повертаємо нормальну роботу кишечника: як перемогти дисбактеріоз


Одна з головних небезпек дисбактеріозу полягає в тому, що розмноження шкідливих бактерій викликає утворення в кишечнику великої кількості жовчних кислот, порушення всмоктування вітамінів, кальцію, погану роботу м'язів товстої кишки. Системна нестача вітамінів, які організм не зможе засвоїти, з часом провокує мінімальне вироблення травних соків, захворювання очей на тлі дефіциту рибофлавіну, значне погіршення стану нігтів, волосся, шкіри, алергічні реакції.

Відновити мікрофлору реально завдяки спеціальним засобам з пребіотиками та пробіотиками, комплексом корисних бактерій. Перевірений та ефективний препарат «Лактіале» на сайте Аптеки 911 доступний за хорошою ціною. Є також дієтичні добавки для дітей і дорослих. Деякі варіації, крім благотворного впливу на кишкову середу, підтримують роботу імунної та нервової систем.

Як відновити нормальну мікрофлору кишечника


Нерідко такий симптомокомплекс, як дисбактеріоз, викликається основним захворюванням (панкреатит, синдром подразненого кишечника, ревматичні недуги, цукровий діабет тощо). Правильний прийом пробіотиків і пребіотиків дасть можливість нормалізувати мікрофлору, поліпшити засвоєння речовин, синтез ферментів, вітамінів, створить імуномодулюючу дію.

Зміна харчування (активне вживання молочних продуктів, цибулі, часнику, бананів, кукурудзяних пластівців) не може дати сильного терапевтичного ефекту. Набагато ефективніше і зручніше приймати синбіотики, що поєднують комбінацію живих мікроорганізмів мікробного походження, речовин позамікробної природи. Біологічно активні добавки, наприклад, «Лактіале», збагачені одним або кількома штамами лактобацил, біфідобактеріями, дозволять максимально швидко відновити гарну роботу травної системи.

Дорослим і дітям від 12 років рекомендовані дві капсули 1 раз в день після приймання їжи. Малюкам від 2 років варто вибрати синбіотики у формі порошку, який легко розчинити в улюбленому напої. Доступні препарати у форматі крапель, які дозволено давати з народження. Приймати препарат без консультації з лікарем не рекомендується. Прийом довше 4 тижнів необхідно узгодити із фахівцем. Посилити ефект допоможуть спеціальна дієта і відповідний питний режим.



Теги:споживач, дисбактеріоз, медицина


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Проблеми з шлунково-кишковим трактом почалися на фоні прийому антибіотиків і мені найкраще Актив Флора Дуо допоміг відновити мікрофлору кишечника в найкоротші терміни.
avatar
2
У мене навіть недовгий прийом антибіотиків мікрофлору в кишечнику сильно псує. І відразу привіт, діарея ... Тільки Актив Флора Дуо рятуюся з аптечних, він швидше за все допомагає. А з НЕ аптечного - йогурти, сметана, кефір і тд.
avatar
3
Незважаючи на величезну користь у лікуванні хвороб, антибіотики завдають ще й шкоди. Як наслiдок - исбактеріоз. Я в таких випадках Актив Флора Дуо приймаю і жодної діареї чи інших проблем із кишечником в мене немає.
avatar
4
Отримала рекомендацію придбати препарат Актив Флора Дуо в аптеці для лікування дисбактеріозу пiсля прийому антибiотикid. Препарат добре спрацював, в перший день прийому відчула результат. Приємно вразила ціна, зручність прийому та не потрібно якихось специфічних умов для зберігання.
avatar