реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

До вас приїде свічка

Молитвою у священному для національної пам’яті українського народу місці було розпочато акцію «Не дамо згасити свічу пам’яті», присвячену жертвам Голодомору. Акція сатла відповіддю громадськості на заяви президента Віткора Януковича.

Мета кампанії - вшанування пам’яті мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років, недопущення замовчування справжніх причин, наслідків та організаторів геноциду. Після молитви Cвічки Пам’яті поїдуть у міста України та по всьому світу. У кожній країні, яка підтримала кампанію, – а це Велика Британія, Австралія, США, Іспанія, Канада, Аргентина, Бразилія, Греція, Росія та інші – участь у молитві візьмуть представники різних релігій та конфесій, політики, представники влади та української діаспори. Свічка моління також побуває у резиденціях Європарламенту та Організації об’єднаних націй.

Святійший Патріарх Київський Філарет очолив панахиду за упокоєння жертв Голодомору 1932-33 рр. Богослужіння відбулося біля столичного Меморіалу жертвам Голодомору-геноциду. Патріарху співслужили митрополит Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Димитрій, єпископ Васильківський Євстратій, духовенство столичних монастирів та парафій Київського Патріархату. Також під час панахиди молилися ієрархи Українських Церков – Предстоятель УГКЦ кардинал Любомир Гузар зі своїм єпископом-помічником та єпископ УАПЦ Михаїл.




Теги:свічка памяті, Філарет, кардинал Гузар, Голодомор, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar