реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Застереження Патріарха

"Напередодні святкових днів не хотілося б говорити про прикрі речі, але стрімкий розвиток подій та посилення тиску на Київський Патріархат примушують це робити, -- заявив сьогодні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. --

З відповідальністю заявляю – в Україні є намагання реалізувати масштабний план з розвалу та знищення Київського Патріархату.
Цей план створений у Москві та запропонований Московським патріархом Кирилом і його підлеглими для реалізації в Україні. Головна роль у цьому плані відведена органам державної влади".

Патріарх нагадує:" Після візиту на інавгурацію Президента В. Януковича патріарх Кирил заявив, що «мода на розкол проходить, розкольники повертатимуться в канонічну Церкву». За час, що минув, промосковські сили змогли знайти в Київському Патріархаті лише кілька зрадників. Тому їм треба до чергового літнього візиту назбирати якнайбільше підтверджень слів Кирила – для цього і задіяний весь московський церковний і політичний вплив на українську владу".

Глава нашої Церкви попереджує:" Ми не боїмося нових гонінь на Київський Патріархат – слабкі та невірні можуть від нас відпасти, але, як і під час всяких гонінь, дух і сила віри правдивих синів та дочок Церкви лише зміцниться. Проте ми не хочемо, щоби через нав’язані ззовні плани руйнувалася наша держава.

Закликаю всіх парафіян бути пильними – не допускати, щоби без вашої волі та відома приймалися зміни та доповнення до парафіяльних статутів, якими вашу парафію можуть перевести в Московський Патріархат.

Закликаю суспільство та міжнародну громадськість звернути увагу на порушення прав віруючих Київського Патріархату та на посилення тиску на нашу Церкву. Ваш голос має піднятися на захист правди!

Закликаю журналістів слідкувати за подіями у релігійному житті та висвітлювати їх правдиво і об’єктивно.

І наполегливо закликаю владу і особисто Главу держави – час розпочати справжній і плідний діалог. Інакше Україна ризикує повернутися до силової міжконфесійної боротьби початку 90-х років".

Ми пам'ятаємо, як після кривавого вівторка, що виник завдяки Кучмі, Табачнику, Косаківському, коли влада не давала нормально поховати патріарха Володимира і кинула на людей розлючених омонівців, Київський патріархат тільки зміцнів. Тож нові гоніння не лякают -- зрештою, Христо учив своїх учнів:" Гнали мене -- гнатимуть і вас, слухали Мене -- слухатимуть і вас!".
Повністю заяву Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета читайте тут: УПЦ КП




Теги:кривавий вівторок, патріарх, Філарет, українське православіє, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar