реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

До свята Незалежності -- новий купол храму

Архієпископ Євстратій освятив хрест на новий купол храму Успіння Пресвятої Богородиці та відправив Божественну літургію у селі Опеньки Козелецького району.

Архіпастир прибув до села на запрошення настоятеля громади протоієрея Василя Томкевича. Перед входом до церкви владику зустріли діти з короваєм, виголосивши віршовані вітання. Також вітальне слово промовив о. Василь, який подякував за архіпастирський візит і запросив владику Євстратія звершити освячення хреста і Божественну літургію.

Після вхідних молитов і облачення архієпископ Євстратій у співслужінні настоятеля о. Василя Томкевича, благочинного Чернігівської області протоієрея Сергія Чечина, благочинного Корюківського району протоієрея Тараса Баїка та благочинного Носівського району священика Василя Петухова звершив молебень і освятив накупольний хрест. Під спів тропаря «Спаси Господи людей твоїх…» хрест був встановлений на баню.

Після цього на паперті архієрей виголосив проповідь про значення Хреста Господнього як символу і знаряддя перемоги над гріхом і смертю, як безмовного проповідника про дорогу ціну, що нею ми викуплені від рабства дияволу.

Після цього в Успенському храмі архієпископом Євстратієм у співслужінні духовенства було звершено Божественну літургію. Співав хор «Воскресіння» Всіхсвятського кафедрального собору м. Ніжина. Наприкінці служби архіпастир виголосив проповідь про необхідність кожній людині мати особисті відносини з Богом, виконувати закон Господній, який полягає у любові до Бога і ближніх.

Після відпусту владика подякував духовенству і всім присутнім за спільну молитву і труди, в тому числі робітникам корпорації «Укрреставрація», які змонтували і встановили купол і хрест на храмі. Зі словом подяки до архієпископа Євстратія звернувся настоятель протоієрей Василь Томкевич.

Завершилися урочистості спільною братською трапезою, під час якої парафіяни висловлювали свою радість з приводу першого архіпастирського візиту до їхньої громади і набуття ззовні їхнім храмом (який раніше був приміщенням клубу) церковного вигляду.

Прес-служба Чернігівської єпархії



Теги:Київський патріархат, Чернігівська єпархія, опеньки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А яка гарантія, що в якийсь момент храм не попаде під керівництво московського патріархату? Мазепа теж будував храми, а потім українське духовенство "віддячило" йому прокляттям. Значить, у тих храмах не було українського духу. Не сказав би аж про значну громадянську активність сучасного духовенства і вірян. Може я помиляюся, поправте на прикладах, зокрема щодо позиції зі скандального мовного закону.
avatar