До новорічного столу: просто й смачно!
Для приготування новорічного кролика потрібно:
4 курячих яйця
150 г твердого сиру
7 маленьких маринованих огірочків (можна й більше)
350 г вареного філе курки
1 дуже маленька цибулинка
майонез
сіль і перець за смаком
кілька маслин
2 невеликих листа пекінської капусти
Приготування салату.
Яйця зварити. Білок двох яєць відкласти для прикрашання. Філе, решту яєць та огірки порізати маленькими кубиками. Покласти в миску. Сир натерти на тертку. Половину сиру додати в миску до решти інгредієнтів, решту відкласти для прикрашання. Додати дрібно покришену цибулю. Заправити майонезом, посолити й поперчити. Викласти салат на блюдо. Надати салату форму кролика.
Кролика треба прикрасити. Для цього білок потріть на тертці й посипте ним кролика. Потім посипте кролика тертим сиром. З маслин зробіть очі та носик. Вушки можна зробити з капусти. Кролик готовий!
Салат "Ялинкова іграшка"
Складові на 6 іграшок:
4 варених яйця, 1 свіжий огірочок, 120гр відвареної яловичини, 1 плавлений сирок, 120гр корейської моркви, кріп, майонез, сіль, спеції за смаком
Приготування: варені яйця, огірок та плавлений сир натерти на мілкій тертушці, яловичину порізати кубиками та додати в салат, все заправити майонезом, спеціями та гарно перемішати. Сформувати з салату кульки, обкачати в корейській моркві та зелені.
До речі, кульки також можна обваляти в крабових палочках, відвареному бурячку, яєчному жовтку чи просто в зелені.
Шоколадні ролли
Складові:
1 плитка шоколаду, 3ст ложки рису, 2/3 стакана молока, 2ст ложки цукру, 50гр вишень
Приготування: рис залити молоком, додати цукор і вишні без кісточок, варити (під кришкою) на повільному вогні до повного увібрання молока, щоб вийшла в'язка каша. Охолодити.
Шоколад поламати та розтопити на водяній бані. Приготувати харчову плівку. Вилити шоколад рівним шаром на плівку (5-7ммл). Дати трішки охолонути. Із рису сформувати колбаску, викласти на шоколад. За допомогою плівки згорнути рол, замотати його та покласти в холодильник до повного застигання. При подачі порізати. Смачного!
Салат "Чотири сезони"
Склад: 100г червоного свіжого буряка, 100г білокачаної капусти, 100г моркви, 1 головка цибулі, майонез, сіль.
Приготування: Всі овочі посікти тоненькою соломкою, посолити і заправити майонезом.
Тарталетки з оселедцем та бурячком
Складові:
10 готових тарталеток, 200гр соленого оселедця, 5 перепелиних яєць, 1-2ст ложки лимонного соку, зелень
Для бурячка: 2 невечких бурячки, 2 варених яйця, 3-4ст ложки сметани, 1/2ч ложки тертого хріну, сіль, перець за смаком
Приготування: буряк вимити, висушити, загорнути у фольгу та запікати до готовності 30-40хв. Охолодити, почистити та подрібнити в блендері з яйцями, додати сметану, хрін, спеції за смаком. Оселедець порізати, збризнути лимонним соком. Варені перепелині яйця розрізати на 4 частини. В тарталетки викласти по 2 шматочки оселедця та, за допомогою кондитерського шприца, викласти бурячок. Прикрасити четвертинками перепелиних яйєць та зеленню.
Смачного!
Джерело: Рецепти на кожен день
Читайте також |
Коментарі (0) |