Осінь — пора смачних салатів
Приготування:
білокачанну капусту нарізують соломкою, перемішують із сіллю. Яблука, обчищені від шкірочки, без серцевини, моркву й перець нарізують соломкою, змішують із капустою, заправляють сметаною, цукром, лимонним соком (або лимонною кислотою, розведеною водою). Салат можна заправити салатною заправкою.
На 1000 г салату:
капуста білокачанна свіжа – 410г, яблука свіжі – 200 г, морква - 100 г, перець солодкий – 100 г, сметана – 200 г, цукор - 2 г, кислота лимонна -1 г.
САЛАТ З КУКУРУДЗИ
Потрібно:
кукурудза (у бляшаній банці, типу "Бондюэль"); відварений рис 300 г; 100 г майонезу; один великий зелений огірок; 2 варених яйця; зелень: кріп, петрушка, зелена цибуля; крабові палички (від 100 до 250 г, за смаком); можна додати 1 велику терту моркву
Всі інгредієнти ретельно перемішати й поставити в холодильник для просочення (приблизно на годину). Салат виходить дуже легким і смачним. Він — справжня знахідка для тих, хто періодично перебуває на дієті, тому що містить живильні продукти з невеликою кількістю калорій.
САЛАТ З КУРКИ
Приготування:
1 копчена нога курки, 1 редька, 2 картоплини, зварені в мундирі, 2 зварених круто яєць, зелена цибуля, майонез.
Курку очистити від шкірки й кісток, порізати на шматочки. Картоплю і яйця теж порізати на скибочки. Редьку потерти на великій тертці. Зелену цибулю порізати. Усе перемішати й заправити майонезом.
САЛАТ «АСОРТІ»
Помідори нарізують скибочками, обчищені огірки, варені обчищені моркву й буряки — кубика¬ми. Овочі перемішують, додаючи горошок, частину дрібно нарізаної цибулі, заправляють салатною заправою або соусами майонез, майонез із сметаною. Перед подаванням посипають нарізаною цибулею.
На 1000 г салату - 210 г свіжих помідорів, огірки свіжі – 200 г, морква – 100 г, буряки - 100 г, горошок зелений консервований - 100 г, цибуля зелена - 100 г, або цибуля ріпчаста – 100 г, майонез – 200 г.
Читайте також |
Коментарі (0) |