реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Для собак і котів -- намордники!

Рекси і Шарики без повідків та намордників тепер ризикують наразити своїх господарів на штраф. Поки що не в Чернігові, а в Одесі. Але до досвіду одеситів варто б придивитися.
Адже останнім часом Черніговом не лише солідних вівчарок, догів та ротвейлерів вигулюють на повідках і без них власники, а й розплодилися бездомні тварини, які зграями по 5-7 особин бігають містом, кидаючись навздогін велосипедистам та машинам... Після того, як спільнота обласного центру виступила проти бездушного відстрілу собак, служба не діє. Але й ніяких інших заходів практично не помітно. Один чернігівський спортсмен із сумом розказує, що не треба сподіватись, що якщо на вас накинуться собаки, то хтось прийде на допомогу. Швидше за все випадкові перехожі дістануть мерщій мобільники і почнуть фотозйомку, щоб викласти все в Інтернеті.... З ним було саме так.

Вочевидь, проблема назріває. Але для її вирішення замало одного чи навіть сотні голосів. Адже, за великими моральними мірками, тварин шкода. Вони не винні, що їх вигнали з дому, що вони у цуценячому віці швидко набридли своїм скавучанням господарям, що вони були народжені в занедбаному підвалі... Так само не дуже естетично те, що поодинокі пісочниці у дворах житлових будинків давно перетворені собаками й котами на туалетні пристанища. Та й йдучи містом, не дуже затишно почуваєшся, коли до тебе з усіх ніг мчить такий собі клубок м'язів із роззявленою пащею, а господар за кільканадцять метрів гукає:"Сіма, детка, фу! Не бойтесь она не кусается!"

А що ж в Одесі? А там міліціонери тепер штрафуватимуть власників домашніх тварин, які вигулюють своїх вихованців, навіть крихітних кишенькових собачок, без повідків і намордників.

Тепер вигул чотириногого друга не за правилами тягне за собою адміністративну відповідальність - штраф від 17-ти до 51-ї гривні.

«Потрібно дотримуватися правила: собака повинен бути на короткому повідку і, природно, мати намордник. Що, найчастіше, не виконується нашими громадянами. Звідси і настає відповідальність », - розповів заступник начальника Приморського райвідділу міліції Віталій Мартинюк. «Прохання до всіх громадян: не порушувати правил вигулу собак. І перш, ніж придбати улюбленця собаку, подбайте, будь ласка, не тільки про санітарний паспорт, а й про повідок та намордник»,- попросив він.

Між іншим, повідомляє www.mediacentr.info. пильна увага міліції торкнеться і котів - за правилами їх також треба вигулювати в намордниках.




Теги:собаки, коти, вигул собак, домашні тварини


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Читаю та дивуюся: "Вони не винні, що їх вигнали з дому, що вони у цуценячому віці швидко набридли своїм скавучанням господарям, що вони були народжені в занедбаному підвалі... Так само не дуже естетично те, що поодинокі пісочниці у дворах житлових будинків давно перетворені собаками й котами на туалетні пристанища. "
А хто у цьому винний? Хіба не ті "суспільні активісти", що проти відстрілу собак? Хіба не вони годують "від жалю" приблудних псів, створюючи для них кормову базу, щоб ті могли жити та розмножуватися? народжуються такі собі кутенята, яких вам зазвичай "шкода", а потім на їхньому місці звідкілясь з'являється отой самий "клубок м'язів із роззявленою пащею". Що тут дивного? Все закономірно. І не варто говорити, що тих псів нібито "вигнали з дому". Щось не бачила серед приблудних псів жодного породистого - всі метиси чи дворняги, які були народжені вже на вулиці.

А де ми живемо? У місті, де господарями є люди, чи у лісі, де звіри почуваються як вдома? До того ж варто подумати й про сказ, який переносять ці "собачки". Святенництво та ліцемірство деяких людей обертається проблемами для дуже багатьох інших.

avatar