реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Безпритульні тварини — індикатор суспільства

Вчора, 4 жовтня, в Донецьку на площі Леніна пройшов мітинг проти винищення бездомних тварин.

Близько 30 активістів донецького обласного фонду «Захист тварин» і група людей, що представляється як ініціативна молодь Донецька, зібралися біля пам'ятника Леніну, щоб висловити протест проти жорстоких вбивств тварин, повідомляє Портал неполітичних новин.

За словами протестувальників, комунальні служби міста знищують тварин за допомогою різних отрут, в результаті прийому яких собаки і кішки кілька годин вмирають в сильних муках.

«Тисячі відстріляних, отруєних, спалених живцем собак і кішок на совісті вбивць, які безкарно чинять зло», - обурюються протестувальники.

Вони наводять дані КП «Тварини в місті», згідно з якими, підприємствами Донецька відловлено 4226 тварин. З них віддано ГО «Донецький міський притулок для тварин» (ПІФ) - 349, передано громадянам міста - 71, проведена евтаназія - 239. Смерть тварин склала 2998. Підібрано на дорогах мертвими - 2036.

Активісти фонду «Захист тварин» відзначають, що за 2009 рік на дорогах України було збито 2044 тварин, тому цифри наведені комунальним підприємством викликають сумніви у активістів фонду.

Вони заявляють, що КП «Тварини в місті» не можна назвати притулком. За їх словами, «звідти тваринам одна дорога – утилізація».

Захисники тварин стверджують, що вбивства намагаються виправдати масовими покусами бродячих собак, повідомляють «novosti.dn.ua». Однак відповідно до наведених ними даних, від загального числа покусів, на частку бездомних тварин доводиться 10-18%.

Учасники заходу закликали донеччан фіксувати випадки жорстокого поводження з тваринами і негайно сповіщати про них міліцію, прокуратуру та ЗМІ. А також попереджати розмноження тварин гуманними, біологічними методами, зокрема стерилізацією.




Теги:безпритульні тварини, собаки, коти


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"Близько 30 активістів донецького обласного фонду «Захист тварин»... зібралися... щоб висловити протест проти ЖОРСТОКИХ вбивств тварин..." - правильно, надо убивать гуманно. А чтобы решить проблему с бездомными собаками и другими животными - необходимы жёсткие (по отношению к их владельцам) законы, заставляющие хозяевов быть гуманными. Гуманность к животным воспитывается строгостью к их владельцам - и только так! Но, где же эти законы?! Депутаты! Вам сейчас не до этого. Землю делите? Ну-ну, делите. Нам хоть оставьте по 2 метра.
avatar