реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Для мене це кровна помста»: Денис Прокопенко («Редіс») розповів, чому носить на плечі плакет Ухтинської Республіки

Командир бригади «Азов» Денис Прокопенко (позивний — «Редіс») носить на своєму плечі плакет Ухтинської Республіки. «Редіс» пояснює, що робить це на знак пам’яті про свого діда — карела за національністю. Прадід Дениса Прокопенка народився і виріс у Фінляндії, брав участь у Зимовій війні проти СРСР. Тоді загинула вся сім’я, за винятком одного сина, який дивним чином уцілів і переїхав до Києва.
«Таке відчуття, що я продовжив ту саму війну, але на іншій ділянці фронту, війну проти окупаційного режиму Кремля.

У мого діда була така жахлива ненависть до комунізму, до більшовизму, до Совка… і, уявляєш, втратити свою родину? Тобто всі його брати загинули, рідня. Я не знаю, чи їх убили або кудись забрали в полон.

Вийшло так, що я ріс у діда. Він мене виховував, і до 7 років я зростав там, потім переїхав до батьків, почав ходити до школи. Але дід завжди для мене був авторитетом, і я підтримував його ідеї. Я не можу сказати, що він мені їх нав’язав, він просто багато розповідав, і я свідомо розділяв його погляди. Для мене це кровна помста. У мене була мрія воювати проти росіян, і я не міг цим шансом не скористатись», — розповідав в інтерв’ю для полкової газети Денис Прокопенко про свою мотивацію носити символ Карельського опору.

Владислав Нобель-Олійник, ABN



Теги:широка війна, Азов, Ухтинська республіка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar