реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Діти не можуть чекати!

Сучасна бібліотека, особливо на селі не лише інформаційний центр на допомогу освіті, а й культурно – дозвіллевий центр спілкування і творчості.

Справжні професіонали активно реагують на все нове і прогресивне, формують в собі новий рівень мислення і ставлення до справи, насамперед, в роботі з дітьми. Вони сміливо експериментують, знаходяться в стані постійного творчого пошуку.

До Всеукраїнського дня бібліотек традиційно Чернігівська обласна бібліотека для дітей проводить професійні конкурси бібліотекарів, які працюють з дітьми. В цьому році конкурс проводиться вчетверте, його учасники працівники сільських бібліотек.

Як і завжди його організатори - Чернігівська обласна бібліотека для дітей, Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації та обласна організація профспілки працівників культури

Основні завдання конкурсу – підняти престиж професії сільського бібліотекаря, виявити і розповсюдити інноваційний досвід роботи сільських бібліотекарів, привернути увагу громадськості до розвитку бібліотечної справи.

Конкурс проводиться в ІІ тури: І тур – заочний, відбірковий – в ньому взяли участь 13 кращих сільських бібліотекарів Чернігівщини. Завдання було досить складним та інноваційним: підготувати буктрейлер за відомими творами для дітей українських авторів.
Чому саме буктрейлери? З розвитком нових технологій з’являються нові можливості промоції читання в дитяче середовище – саме однією з найсучасніших форм роботи з дітьми є буктрейлери. Діти їх сприймають дуже добре.

Буктрейлери вийшли досить цікавими з непоганим музичним оформленням, є цікавинки. Було складно обрати фіналістів, але журі прискіпливо і детально аналізувало кожну роботу, до фіналу було обрано 7 кращих буктрейлерів, які набрали найбільшу кількість балів (Блистівська бібліотека – філія Менської ЦБС, Івашківська бібліотека – філія Городнянської ЦБС, Знам’янська бібліотека – філія Прилуцької ЦБС, Кобижчанська бібліотека – філія Бобровицької ЦБС, Галайбинська бібліотека – філія Борзнянської ЦБС, Журавська бібліотека – філія Варвинської ЦБС, Степанівська бібліотека- філія Борзнянської ЦБС).

Фінал конкурсу відбувся 22 вересня 2016 року в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей. В програмі змагалися переможці І туру в цікавих конкурсах: діловий автограф (резюме, презентація бібліотеки), презентація буктрейлерів , портфоліо сучасного бібліотекаря (знання термінів сучасної бібліотечної інноватики), конкурс з комунікативної культури бібліотекаря (вирішення проблемних ситуацій в бібліотеці), Інтернет – квест «Роде наш красний…» (видатні люди Чернігівщини на сайті Чернігівської обласної бібліотеки для дітей). Всі фіналісти гідно підготувалися до професійного конкурсу і змогли достойно брати участь в усіх запропонованих змаганнях.

Переможцями конкурсу стали:

I місце – Потапенко Наталія, Івашківська сільська бібліотека – філія Городнянської ЦБС.
II місце – Радченко Наталія, Журавська сільська бібліотека – філія Варвинської ЦБС.
III місце - Стрижак Валентина, Галайбинська сільська бібліотека – філія Борзнянської ЦБС.

Номінацією «За креативність» була відзначена – Сироїд Ірина, Блистівська сільська бібліотека – філія Менської ЦБС;

«За відданість справі» - Богдан Любов, Степанівська сільська бібліотека – філія Борзнянської ЦБС;

«За інноватику» - Шостка Тетяна, Кобижчанська сільська бібліотека – філія Бобровицької ЦБС;

«За комунікабельність» - Похилько Алла, Знам’янська сільська бібліотека – філія Прилуцької ЦБС .

Всі фіналісти були також відзначені грамотами, подарунками від обласної організації профспілки працівників культури, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій, фіналісти-члени УБА – книгами від обласного відділення УБА.

Хіт-парад всіх 13 буктрейлерів , надісланих на конкурс представлятиметься на сайті обласної бібліотеки для дітей, а кращі презентації бібліотек публікуватимуться в фаховому електронному журналі «Бібліотека у форматі Д0».

Організатори конкурсу і журі щиро дякують всім сільським бібліотекарям, які взяли участь у конкурсі на достойному рівні за наполегливість, за фаховість та креативність і бажаємо подальших творчих успіхів.

Тамара КЛЮЙ,
директор обласної бібліотеки для дітей



Теги:БІБЛІОТЕКИ, конкуркси, пропаганда читання, обласна бібілотека для дітей


Читайте також



Коментарі (0)
avatar