реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Діагноз владі: клептоманія і шизофренія

Відомий український письменник, колишній Надзвичайний і Повноважний Посол України в США, Канаді та Ізраїлі Юрій Щербак в інтерв'ю газеті "Експрес" оцінив нинішню владу і прогнозує до осені, коли розглядатиметься приєднання України до ЄС, загострення стосунків з Росією.

- Як доктор медичних наук, який дiагноз ви поставили б нинiшнiй владi?

- Дiагноз? Клептоманiя i в'ялоплинна шизофренiя. Вони бояться самих себе, вони бояться народних протестiв (особливо!), та при цьому мають нестримне бажання красти. Оскiльки це патологiчна клептоманiя, то, якщо вiд неї не вiдучити та не розiрвати оцi олiгархiчно-феодальнi зв'язки, що панують сьогоднi в економiцi, нiчого доброго з того не вийде. I побороти цю ситуацiю можна!

- Дехто з опозицiї нинi каже: "Нiяких компромiсiв з владою!" А, на ваш погляд, наскiльки компромiси в полiтицi допустимi?

- Уся полiтика -- це суцiльний компромiс. Якщо ти йдеш у полiтику, то повинен бути готовим до компромiсiв. А якщо представляєш якусь "боївку", тодi стрiляй -- i все! Знаєте, iснує лише два способи вирiшення проблем, компромiси, на мiй погляд, найкращий. Зрештою, й еволюцiйний шлях розвитку - найбiльш органiчний варiант...

На жаль, у нашiй ситуацiї не виключенi якiсь зриви, конфлiкти, серйознi подiї. Звичайно, цього не хотiлося б! Адже ту тонку мережу бiльш-менш налагодженого мирного життя -- коли у магазинах зранку є молоко i коли малюки можуть ходити до садочкiв -- дуже легко перервати. Ми бачимо це на прикладi Сирiї: країну знищили за пiвтора року. Її вже немає! I тому треба молити Бога, щоб в Українi подiї не розвивалися насильницько-повстанським шляхом
.



Теги:опозиція, пр, Юрій Щербак, євроінтеграція


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"вони бояться народних протестiв" саме тому опозиція й  нівелює їх, щоб люди не вірили у можливість домогтися свого через вуличний протест, чого варта профінансована "Вставай, Україно", врадіївский протест, а усе через те, що осінню можливий справжній народний бунт, коли голодні українці прийдуть до Києва з вимогами надати роботу та зарплату!
avatar