реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Дерева гинуть на світанку

Одного ранку жителі п'ятиповерхівки, по вулиці Суворова, 1, що в центрі Мени, були розбуджені якимось шумом під вікнами з боку центральної площі. Виглянувши у вікно, побачили спиляні неподалік будинку дерева. Чому не почули гудіння бензопили? «А вона найімовірніше й не використовувалася,- кажуть меняни. – Щоб не розбудити людей, найняті лісоруби використовували звичайну механічну пилку. Часу на роботу витратили, зате надійно».

Кому ж заважали красиві і зовсім не аварійні липа і береза? Господарю магазину, що відкрився на першому поверсі багатоквартирного будинку Юрію Івченку. Він показав голові ОСББ Людмилі Крамаренко дозвіл на вирубку, виданий міськрадою.

Голова ОСББ пішла до міськради, щоб від імені жителів п=ятиповерхівки висловити своє обурення. Натомість мер Мени Федір Фесюн (про його бурхливу діяльність «Сіверщина» вже розповідала) тільки руками розвів: «Ну що поробиш, так уже сталося». На тому й розійшлися.

Господарі магазину вважають, що дерева заважали огляду вивіски та розвороту транспорту. То можливо достатньо було трохи обрізати гілки, а не пиляти дерева під корінь? Бо після їх знищення, вигляд на п=ятиповерховий будинок з боку площі геть зіпсувався. Виникає також питання: Чому мер міста при наданні згоди на вирубку дерев не порадився з жителями будинку, головою ОСББ, депутатами міськради? При такому підході можна вирубати всі дерева в Мені.

Валерій МАГУЛА



Теги:мена, вирубка дерев, Валерій Магула


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
На палісаднику (між будинком і дворовим проїздом) садити дерева заборонено. 
На палісаднику має бути газон, клумби і декоративні кущі не вище підоконника першого поверху.
Дерева мають бути за дворовим проїздом і то не лісові породи, а шляхетні паркові чи плодові та ягідні.
На березах лісові кліщі водяться.
avatar