реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дайош управління охорони культурспадщини!

30 жовтня за ініціативи комітету з питань збереження і використання культурної спадщини Громадської ради при облдержадміністрації відбулось засідання за «круглим столом» на тему «Обговорення перспектив створення Управління охорони культурної спадщини».

Попередньо комітетом з питань збереження і використання культурної спадщини Громадської ради при облдержадміністрації було проведено громадську експертизу розпорядження голови облдержадміністрації від 22 жовтня 2012 року № 384 «Про внесення змін до Положення про управління містобудування та архітектури облдержадміністрації», яким частина повноважень по охороні культурної спадщини передана від Головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації (нині Департамент культури і туризму, національностей та релігій) до Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Висновок громадської експертизи: доцільно створити окремий підрозділ обласної державної адміністрації — Управління охорони культурної спадщини.

Учасники засідання — представники облдержадміністрації, посадовці та депутати місцевих рад, науковці та фахівці галузі підтримали ідею створення в області єдиного органу державної влади по охороні культурної спадщини.

Член Колегії Головної ради УТОПІК, заступник голови громадської ради при Міністерстві культури України, радник Міністра культури України з питань охорони культурної спадщини, заповідної та музейної справи Богдан Кожушко однозначно підтримав ідею створення нового структурного органу облдержадміністрації та запевнив присутніх у підтримці Міністерства культури України.

Одна з озвучених пропозицій — вирішувати питання поетапно та розпочати зі створення управління у складі Департаменту культури і туризму, національностей та релігій, додавши до назви Департаменту «охорони культурної спадщини».

Разом з тим, виступаючі зазначали, що передумовою успішної роботи нового управління є кілька важливих складових, серед них створення відповідних структурних підрозділів у районах та містах, що потребує значних ресурсів.

Директор КЗ «Чернігівський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» Чернігівської обласної ради Валентина Мултанен поінформувала про роботу по занесенні об'єктів культурної спадщини до державного реєстру.

Учасники засідання вирішили рекомендувати облдержадміністрації створити робочу групу, яка б опрацювала питання створення управління охорони культурної спадщини.

Громадська рада при Чернігівській облдержадмініcстрації

Фото Василя Чепурного



Теги:охорона культурної спадщини, Чернігівська ОДА, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
А як будуть пов'язані КЗ «Чернігівський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» Чернігівської обласної ради і Управління охорони культурної спадщини Чернігівської облдержадміністрації?
avatar
2
Від перестановки складових сума не зміниться.
avatar
3
Помиляєтесь, мова йдеться не про перестановку складових, а про додавання нових чиновників. Так що сума їх збільшиться.
avatar
4
Цікаво, чи читають цей сайт люди, які розуміються на питаннях охорони культурної спадщини? Дайте, нарешті, нормальну відповідь, по суті.
avatar
5
Звичайно ж читають, але висловлювати свою думку бояться.
avatar
6
Бояться, мабуть, народного контролю над спадщиною і її чиновними контролерами.
avatar