реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чотириста вийшли першими

Понад 400 учасників молитовного стояння 28 грудня 2010 р. під стінами Київської обласної державної адміністрації одноголосно прийняли текст звернення до її голови Анатолія Присяжнюка.
"Чиновники ОДА приймають на розгляд документи про внесення змін і доповнень до статутів громад УПЦ Київського Патріархату щодо переведення цих громад у юрисдикцію УПЦ Московського Патріархату, хоча, як виявляться, громади таких рішень не приймали або підписи під такими документами отримані від членів громад у шахрайський спосіб", -- йдеться у зверненні.

Дії чиновників ОДА привели до того, що 26 грудня 2010 р. у м. Макарові та у с. Ріжки відбулося протистояння. У с. Ріжки міліція пустила громаду до її власного храму лише після проведення на вулиці в мороз зборів, які одноголосно (понад 50 чол. «за», що засвідчено сільським головою і підписами) висловилися за те, щоби незмінно залишатися в складі Київського Патріархату.

У Макарові вхід у храм, незаконно утримуваний колишнім настоятелем Б. Лісіченком, перегородили професійні рейдери (це можна бачити на фото), яких охороняла міліція.

У зв’язку з цими подіями у нас виникає побоювання, що завтра подібні проблеми можуть виникнути й у інших районах Київщини.

Ми обурені діями влади, яка у всіх цих подіях стає на сторону Московського Патріархату – таємно реєструє документи, присилає міліцію для охорони рейдерів, тощо. Ми вимагаємо припинити подібну практику! Всі Церкви для держави – рівні та рідні, а не тільки Московський Патріархат!
УПЦ КП




Теги:порушення прав людини, московський патріархат, УПЦ КП, Київська область, Макарів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar