реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чого бракує українцям...

Я довго міркував, чого ж так бракує українцям. Ну от наче ж все так, як у людей, а багато чого не вдається. Тобто бракує чогось, що у інших є, а в українців нема.

Розуму? Так начебто люди не тупі і у інших геть не більше розуму.

Згуртованості? Так ми ще не перетворились на інших, хто сусідів по квартирі у обличчя не знає і це наша приказка "гуртом батька бити".

Грошей? Так у нас під парканами з голоду ще ніхто не вмер, як у декого.

Порядності? Так всі вже знають, що на наших вулицях сміття менше, ніж у "культурних столицях світу".

То чого ж бракує? Бракує ПОСЛІДОВНОСТІ !!! Саме послідовності бракує.

Наші люди не хочуть навіть уявляти у своїх головах що від чого залежить і до яких наслідків призводить. Саме цієї здібності бракує.

Це визирає в усьому. Від кредита на телефон, який призводить до пустих кишень протягом року до кидання грошима після піврічного їх заробітку "у європах". Від лікування хвороб до голосування на виборах. Від харчування до одягу та взуття.

Спитайте будь-якого українця, що його не влаштовує у його власному житті. А потім спитайте хто у цьому винен.
А потім, найголовніший етап, якого майже ніхто не витримує: попросіть свого співрозмовника розкласти послідовність дій від самого початку - як той, хто винен у всіх бідах вашого співрозмовника, робив з ним всі ці біди і чому ваш співрозмовник нічого з цим не робив. Тобто... коли це почалося, що відбулось першим, коли людина зрозуміла, що саме відбувається, коли зрозуміла, хто саме винен, чому не перешкодила цьому, чому не перешкоджає зараз...

Список питань може бути іншим, але саме послідовним. І повірте... жоден українець не здатен відповісти на ці питання.
ЖОДЕН !!!

Бо тут чітко буде видно послідовність дій. Точніше її відсутність.Не знаю хто і коли знищив нашу здатність бути послідовними... але саме це зруйнувало все, що могло врятувати нас від зникнення...

Зараз відбувається війна. Рвуться снаряди, вибухають ракети, горить земля та повітря. Наші воїни не пускають на нашу землю ворогів, а де вони встигли залізти - женуть геть. І всі чекають перемоги України.

Але... у мене для вас сумна новина. Переможе не Україна. Точніше це буде лише назва від України, бо нічого українського у переможця не буде. Ані державності, ані мови, ані культури, ані освіти, ані науки, ані бізнесу, ані інфраструктури, ані майбутнього... Все зруйновано, а відбудовуватимуть вже НЕ українське, бо нема нікого, хто б знав, як це українське має виглядати і яким має бути. Нема послідовності у головах, як крок за кроком це має відбудовуватись. Як скажуть... так і буде. І іншого ніхто навіть не проситиме, бо не знає чого вимагати.
Та навіть зараз більша частина українців, після більш ніж 10 місяців масштабної війни перед самісіньким носом, так і не зрозуміли чому ворог напав у 2014 му, але більшість українців далі насолоджувались життям, а потім посилив напад саме у 2022му і більшість українців постраждало.

Не зрозуміли. Не дійшло. Хоча наочніше нема куди. Все перед очима. Все на поверхні. Все визирає з усіх шпарин...

А все це тому, що послідовність - це те, що для українців не існує і існувати не може за визначенням, бо де є українець - послідовність не існує ніколи.

Анатолій ЯРОВЕД



Теги:український менталітет, широка війна, Анатолій Яровед


Читайте також



Коментарі (0)
avatar