реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чи покається Москва?

Вшанування пам"яті жертв Голодомору в Україні знову стало приводом для пошуків відповіді на банальне питання: хто винен?
Наші націонал-демократи намагалися відкараскатися від відповіді на це просте питання. Мовляв, винна ідеологія. В кращому разі називають Сталіна, Кагановича та ще шістьох їх соратників -- вина цих покидьків визнана українським судом. Добре, що хоч цю справу довели до якогось логічного перевалу Ющенко та Наливайченко.

Але це відповідь неповна. Не могли ж восьмеро осіб заморити голодом мільйони українців! Чому верещать про "танці на кістках" Богословська, Лук"янов та інші представники правлячої партії? Тому що бояться прозріння українців -- хто ж зробив Голодомор. Зрештою, президент Ізраїлю Шимон Перес також невипадково плюнув українцям у душу, порадивши їм напередодні дня вшанування жертв Голодомору забути свою історію.

І тут треба давати чесну відповідь: якщо ми визнаємо, що цей мор організувала влада СРСР, то не забуваймо , що в СРСР є юридичний правонаступник. Який, до того ж, сам себе таким назвав. І це -- нинішня Російська Федерація. Тож саме РФ і повинна вибачитися за жертви українського Голодомору. Німеччина, що навіть не є правонаступницею Третього Рейху, досьогодні вплачує євреям компенсації. То чим Росія краща?

Зрештою, як твердить дослідник Сергій Грабовський, 27 відсотків росіян вважають, що РФ повинна вибачитися за Голодомор в Україні. Особисто я сумніваюся таким цифрам, але хотілося б вірити. Зрештою, покаяння нікого не принижує, а навпаки -- очищає і возвеличує.

І другий замовчуваний момент -- велика роль в організації Голодомору належить євреям. Які, до того ж, ще й наживалися на Голодоморі -- ми ж не маємо забути "Торгсін", куди українці несли бабині каблучки та дідові золоті червонці. Ми не чекаємо покаяння від Ізраїлю -- ми чекаємо від цієї держави визнання Голодомору геноцидом. Так, як це зробили десятки інших держав.

З"ясування цих простих істин, очевидних давно українцям старшого покоління, страшне для богословських-лук"янових. Бо ті, хто виступає проти визнання Голодомору, є прямими нащадками організаторів мору. Як правило, навіть фізичними нащадками, не тільки ідеологічними.Василь ЧЕПУРНИЙ

на фото: плакат у Донецьку вчора, 27 листопада 2010 року.




Теги:винуватці Голодомору, Шимон ПЕРЕС, Росія, Ізраїль, Голодомор, С.Грабовський


Читайте також



Коментарі (7)
avatar
1
Мораль цієї статті зрозуміла - гроші, гроші, гроші ...
avatar
2
Правду кажете, пане Василю. Саме цього і боїться московська влада. До того ж, ще багато збереглося персональних пенсіонерів з числа тих, хто доклав своїх рук до винищення українців. Час ставити крапку.
avatar
3
Заспокойтеся дебіли неосвічені, досить шукати винних, так можна звинувачувати кого завгодно, наприклад Грузію бо Сталін грузин, так само і самих себе бо протягом існування СССР переважна більшість ключових посад займалася саме українцями, не колошматьте суспісльство, вас усіх треба лікувати примусово, бо такі як ви приходять до влади, руйнують міждержавні стосунки від чого страждає весь народ, працюйте краще на розвиток держави, не засовуйте свої грязні рильця, тупі в історії, не треба там ковирятися
avatar
4
Безумовно, на Росії, на руских лежить моральна вина за голодомор і инші подібні злочини. Так само і все добре, що було зроблено, лежить на них. Чому? Та тому що СРСР створили рускі, це була їхня рідна держава, рускі були цементуючою нацією цієї держави, на на руских все трималося. Инші нації не несуть відповідальности за злочини СРСР, бо були не творцями, а жертвами її створення, а якщо й несуть (участь або співпраця певної частини неруских з радянською владою), то їх вина абсолютно несумірна з виною руских. Відповідальність слуг і панів не може бути однакова. Це ж стосується і євреїв. Вони були звичайним знаряддям рускої великодержавницької ідеї. Як і грузини. Сталін, Берія. Всі ці інородці не створювали Ізраїлю, не створювали Грузію, а створювали нову Росію під назвою СРСР.
avatar
5
А у Житомирі щось чули про Російську опозицію і про її стосунки з українською?
Може краще дебіла неосвіченого в дзеркалі пошукати?
avatar
6
При тех (руководителях и партиях), кто пришёл к власти после коммунистов, вымерло людей гораздо больше! Поэтому запретить и судить надо их в первую очередь!
avatar
7
справа в тому, що СБУ ще часів лібераста Ющенка оприлюднила списки організаторів. там прізвища - жидівські. шо не ясно?
avatar