реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Головного ворога Ізраїлю отруїли полонієм

Швейцарські вчені, які досліджували останки покійного палестинського лідера Ясіра Арафата, дійшли висновку, що його могли отруїти радіоактивним полонієм. Про це йдеться у доповіді, опублікованій на сайтах телеканалу Al Jazeera і газети Guardian.
Дослідники заявили, що рівень полонію у кістках Ясіра Арафата щонайменше у 18 разів перевищував норму.


"Результати говорять на користь версії, що смерть настала через отруєння полонієм -210" , - йдеться у документі,який опублікував телеканал Al Jazeera.

Кілька високопоставлених палестинських чиновників вже встигли звинуватити у вбивстві Арафата Ізраїль. "Президент Арафат помер, ставши жертвою організованого терористичного акту, підготовленого державою Ізраїль, яка хотіла від нього позбавитися. Публікація результатів Швейцарського інституту підтверджує , що він був отруєний полонієм, і це здійснив Ізраїль" , - заявив член виконавчого комітету Організації визволення Палестини Вассель Абу Юсеф.

Колишній речник ізраїльського уряду Раан Гиссин стверджує, що свого часу було прийнято державне рішення в принципі не чіпати Арафата, тому Ізраїль не може мати відношення до його смерті. "Якщо його й отруїли, то це міг бути хтось із найближчого оточення, - наводить слова Гиссина агенція Associated Press.

Як відомо, Ясір Арафат помер в 2004 році після короткотривалої невстановленої хвороби. Ексгумацію останків провели 2012 року через підозри про можливе отруєння. Раніше швейцарські фахівці виявили на його одязі і особистих речах сліди радіоактивної речовини полоній -210.

Тиждень. ua

Від редакції "Сіверщини".
Виявляється, не тільки Росія використовує полоній для отруєння своїх ворогів...



Теги:Ізраїль, полоній, Ясір АРАФАТ, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar