реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чернігову необхідно звільнитися від пам’ятника організатору масових вбивств та ворогу церков і України


Заява Чернігівської обласної організації Української народної партії
Як стало відомо громадськості, ще 20 квітня 2011 року було видано розпорядження Чернігівського міського голови №90-р «Про створення робочої комісії з обстеження технічного стану пам’ятки монументального мистецтва – Пам’ятник В.І. Леніну». Робоча комісія міської ради запропонувала виконати капітальний ремонт споруди, встановленої у 1967 році до 50-річчя більшовицького жовтневого перевороту в Петрограді, спеціалізованому ТОВ «Чернігівська реставраційна майстерня». Інвестором проведення цих робіт на сумі у 185 тисяч гривень, начебто, виступив ЦК КПУ.
Закінчення капітального ремонту споруди, балансова вартість якої складає 45736 грн., заплановано до Дня Чернігова, який в цьому році відзначається 24-25 вересня.
Чернігівська обласна організація УНП із сумом констатує, що міська влада обласного центру такими діями свідомо чи несвідомо ганьбить пам’ять мільйонів замучених і постраждалих від політики більшовиків на чолі з Леніним. Варто згадати, що цей пам’ятник присвячено ідеологу та організатору загарбання України у 1917-1921 роках сусідньою державою, нищення релігії, церков і тисяч священиків. Також необхідно знати, що В.І. Ульянов-Ленін ніколи Чернігів не відвідував.
УНП попереджає, що реальні інвестори не ризикнуть вкладати власні кошти в розвиток міста, влада якого прихильна до світових злочинців та ненависників приватної власності. Не додає поваги місту, в якому не виконуються рішення Верховного Суду України – біля Катеринської церкви досі не прибрані незаконні намети.
УНП засуджує відкриття відреставрованого пам’ятника Леніну у центрі славетного й стародавнього Чернігова до Дня міста і закликає громадськість, релігійні конфесії також донести до влади необхідність очистити обласний центр від ганебного символу комуністичного тоталітаризму.





Коментарі (0)
avatar